Stoppa nedläggningen av Gottfriesmottagningen


Gäst

/ #279

2015-11-08 09:15

Själv svårt ME-sjuk och fått diagnos på Gottfrieskliniken för 3 år sedan. I över 30 år varit sjuk med stadig försämring utan att den vanliga sjukvården förstått eller gett rätt diagnos. Sjukdomen har nu kunnat stabiliseras och inte längre med full kraft bli ännu sämre. Då är rätt specialistkontakt/läkardiagnos av yttersta vikt. Tidigare fått råd att träna och fortsätta arbeta eller att det hade psykologiska orsaker.
Har bla gått i samtalsterapi under många år utan att bli bättre i mina symptom. Så att ME kan eller bör "botas" med samtalsterapi är fullständigt absurt och bygger på ren okunskap o ett förnekande av den verklighet orsaken till ME.

Det är skrämmande attityd att det är en psykologisk åkomma, ett kraftigt förnekande av all redan inhämtad forskning, kliniska erfarenhet från kompetenta ME läkare. Min personliga erfarenhet med över 30 års sjukdomstid med otaliga rehabliliteringsförsök, behandlingar, terapier som den vanliga sjukvården erbjudit har visat inte gett någon effekt. Istsället blivit till  större lidande med kraftig försämring, upprepade kränkningar och förbiseende av den verkliga orsaken till ME.
Hade jag fått diagnos i tid redan för 30 år sedan och en kunnig ME läkares erfarenhet av sjukdomen hade mitt tillstånd inte behövt bli så allvarligt. Har nu hel sjukersättning pga den försämring som blev utan rätt diagnos med rätt habilterings hjälp för att förhindra försämringen.

Sjukvården har inte tillräckliga kunskaper eller inga alls om ME. IStället för att lägga ner behöver man utöka och förstärka de ME mottagningar och specialistläkare som redan finns.Det är således av yttersta vikt att Gottrieskliniken finns kar.