Bort med Cesar Millan från svensk tv!


Gäst

/ #95

2015-10-02 22:38

Det finns så många sätt att träna hund dock finns det flera situationer där C.M avsiktligt väljer bort att förstå en hund och varför den agerar på ett visst sätt i en specifik situation utan tolkar allt som "dominans och ledarskapsproblem".

Jag tänker på ett specifikt avsnitt som säkert är sökbart på youtube dör en person har problem med att hunden (någon svart schäferliknande hund) jagar katter.

Jag blir direkt illamående över hur C.M väljer att hantera det, då det faktiskt är rätt så enkelt att med trevligare metoder får en hund att acceptera katter, även om det kan ta olika tid mellan hund och katt.

De tar in en katt i en bur i rummet och hunden gör utfall och skäller.

Då sätter han på ett elhalsband på hunden och nästa gång den gör utfall sätter han på strömmen och det är märkbart hur hunden inte bara får ett obehag utan direkt ont. Och blir rädd.

Sedan repeterar han detta några gånger så fort hunden tittar mot katten tills han har en hund som bokstavligen gömmer sig in under möblerna i rummet och i vild panik försöker komma ifrån elstötarna genom att krypa in under en soffa. En ömklig rädd hund och det är en hemsk syn.

Nöjt konstaterar då C.M till hundägaren att "Nu har du ledarskap och hunden vet vem som bestämmer".

Jag har tränat samma situation ofantligt många gånger med hundovana katter med kattovana hundar. Särskilt en döv vit jack russel som verkligen skrek rakt ut och stod på bakbenen och ville ta mina katter (8 stycken då jag var fosterhem med) över ryggraden, och jag inte kunde använda rösten eller klicker som jag är van vid. Det var såklart en utmaning och det tog tio dagar innan hunden sov mitt bland katterna. Men jag använde inget våld, inga korrigeringar, bara positiv förstärkning och bra belöningar.

Det handlar så mycket mer om vem man själv är som människa, och hur man vill hantera och se en hund.