Stoppa planerad förändring av skolorna i Trångsund och Skogås.


Gäst

/ #76

2015-06-10 10:41

Problemet som kommunen hänvisar till är att det finns en snedfördelning av platstilldelningen till skolorna idag - och det stämmer ju.Barn som bor i Trångsund blir hänvisade till Edboskolan och de som bor söder om Edboskolan (om så bara med 100 meter) blir hänvisade till Mörtvik osv. Men lösningen är inte att fokusera på att förskjuta platserna ännu mer mot Skogås centrum och att bygga ytterligare en skola i Skogås, Det måste ju vara i norra Trångsund den skall ligga för att lösa snedfördelningen!
Kommunen får ett problem i och med att de ger tillstånd till en friskola i Länna och halva elevunderlaget försvinner i ett nafs för Sjötorpsskolan och Vretskolan, men att täcka upp detta genom att låta över 800 elever och dess föräldrar bli lidande är så vansinnigt ansvarslöst och föraktfullt.
Det har redan varit många läraravhopp på Edbo och detta lär inte göra personalavhoppen mindre, Och hur många högstadielärare kommer vilja följa med till Skogåsskolan (eller Östra som den numera kallas) ? Inte en enda enligt min mening. Även de som har sina barn i sexan/sjuan nu och som tror sig "gå säkert" kommer också drabbas av att lärarna så fort beslutet är taget kommer börja söka sig vidare så kvaliteten på undervisningen kommer sjunka drastiskt. Och så är den negativa spiralen igång rejält.
Ta ert ansvar Huddinges politiker!!