Stoppa planerad förändring av skolorna i Trångsund och Skogås.


Gäst

/ #59 Re: Ta reda på fakta!

2015-06-04 14:13

#57: lärare - Ta reda på fakta! 

Hej lärare - jag tror du inte förstår att det just är för att de flesta här har tagit reda på fakta som tråden startats. 

Påstående 1. Nog är det väl en förändring att minska antalet högstadier i Trångsund från två till  tre? Och att för många föräldrar/elever som aktivt valt skola för att få F-9 på samma skola nu tvingas inse att spelreglerna helt förändras? Och att det geografiskt blir längre för många elever?

Påstående 2. Detta har ingen motsatt sig.

Påstående 3. All högstadieundervisning flyttas inte dit. Trångsundskolan behåller sin. Bara Edboskolans högstadium flyttas. Östra skolan är idag ingen bra skola. Det syns tydligt i betygsstatistik mm. Varför man då väljer att flytta ett mycket väl fungerande högstadium dit är en gåta. "Samlad kompetens?" Handlar det om att försöka flytta kompetens som finns på Edbo menar du? Är du på riktigt förvånad över att vi som har våra barn på Edbo motsätter oss detta? Uppenbarligen finns i vart fall inte kompetensen i nuläget på Östra Skolan. Då skickar det ju minst sagt märkliga signaler att flytta stora elevkullar dit.

Självklart är inte SYFTET med förslagen otrygghet för eleverna och missnöje bland föräldrarna. Det är däremot EFFEKTEN av förslaget. Vad syftet är tycks ganska luddigt när man läser beslutsunderlaget.

Jag har läst SWOT-analysen. Det är minst sagt märkligt att man landar i förslag B. Skulle man göra en värdering av resultaten är det väldigt få vinster med den lösningen jämfört med A. Det tycks som att detta egentligen bara är något slags missriktat projekt för att minska segregationen, inte att höja skolkvaliteten. 

Men det är fint att du är "positiv och dessutom arbetar i området". 

Mvh en som bor och betalar ganska mycket skatt i området - dock inte när det blir dags för mina barn att börja högstadiet. Då blir det flytt.