Stoppa planerad förändring av skolorna i Trångsund och Skogås.


Anonymous

/ #54

2015-06-04 12:11

Till att börja med: Hur kommer det sig att det vi föräldrar får veta detta mindre än två veckor innan beslutet ska tas, dessutom bara dagarna innan skolavslutning, och detta i genom ett mejl från skolan.

Varför har vi inte fått gå på informationsmöte där vi kunnat ställa ansvariga mot väggen med frågor???

När jag läser SWOT-analysen och ser att de s.k. hoten mot att låta Edboskolan få fortsätta ha F-9 bara inskränker sig till "Ökad segregation samt behovet av att bygga en ny skola" så tänker jag såhär:

På vilket sätt ökar segregationen? Skogås är redan segregerat, hur alternativ A skulle kunna ÖKA den redan befintliga segregationen förstår jag inte.

Behovet att bygga en ny skola lär kommunen inte komma undan oavsett vilket alternativ som än väljs, men konstigt nog står det endast som ett "hot" i alternativ A (alternativ A är alltså att Edboskolan även fortsatt är en skola F-9)

Ni verkar ha råkat glömma den viktigaste styrkan för alternativ A: Att vara 13 år är en känslig ålder, mycket händer i kropp och sinne. Barnen behöver känna trygghet hemifrån och i skolan tillsammans med lärare och elever man känner och litar på. Att behöva byta skola i detta läge med allt vad det innebär är verkligen inte optimalt.

 

En slutsats där ni däremot med stor sannolikhet hamnat rätt är den att många elever kommer (tvingas) välja andra skolor utanför kommunens gränser eftersom de inte vill gå i Östra grundskolan.

Borde inte kommunen i möjligaste mån sträva efter att ha kommunens barn i skolor inom kummunens gränser???

 

Många av de som valt att bosätta sig i närheten av Edboskolan har ju gjort det pga att det är en F-9 skola.