Lagstadga om 1,5 meter mellan cyklister och motorfordon

Fritz Olsson
Ansvarig för denna petition

/ #52 Re: Pengar

2015-05-04 20:07

#22: Gördis - Pengar 

 Gördis ett gäng har redan svarat dig bra på detta. Jag tror du har blandat ihop cykelbanor med cyklisters rätt att faktiskt få cykla på en vanlig väg. Jag rekommenderar dig att läsa vad Trafikförordningen säger, den är inte så lång och du kan lätt hoppa över partier som inte handlar om bil, cykel eller både ock.

Jag kan i alla fall berätta om två saker som har hänt i den kommun som jag bor i, bägge platserna var en vanlig landsväg med ca 30 kilometer mellan platserna. I det en fallet var det en 12 årig pojke som blev nermejad bakifrån, varför det hände vet jag inte, har ingen aning om bilföraren surfade eller blev bländad. I det andra fallet var det en 19:årig tjej som även hon blev nermejad av en bil med en relativt ung kille bakom ratten.

Facit och vad de hade gemensamt 1. Bägge två satt på en cykel 2. Bägge blev påkörda bakifrån 3. Bägge två dog.

Om en lag på 1,5 meter hade skyddat dessa två vet jag inte, men ett steg närmare en tryggare tillvaro för oss som befinner oss på vägen (och inte sitter i ett motorfordon) kan vara värt väldigt mycket.

Poängterar att detta skedde under samma år i kommunen jag bor i, jag är tyvärr ganska säker på att många andra här som skrivit på kan berätta liknande historier

Hälsningar
Fritz

Den som startade denna namninsamling och admin för www.cykelbloggar.se