Stoppa Airport Center i Sälen

Dalkullan

/ #40 Vart tar fjällvärlden vägen?

2015-02-17 08:05

Jag är född & uppvuxen i Sälen & driver verksamhet i Sälens by. Jag utnyttjar fjällvärlden relativt mycket under hela året, jag tycker om naturen, att kunna gå ut och vara helt ostörd ett par minuter & samla nya krafter. En flygplats för mig kommer att försöra denna otroliga fjällvärld vi har, trots att den ligger mot Rörbäcksnäs. De turister som jag livnär mig på är inte imponerade av en flygplats utan vill ha det samma som jag. En vacker fjällvärld.

Nya arbetstillfällen - vem ska ha råd att driva verksamhet där uppe? Vem ska betala hela driften av anläggningen? Kommer kommunen bli tvungna att bidra med pengar precis som de gör med andra anläggningar i dalgången? Malung-Sälens kommun ligger redan 26 miljoner  back... Jag undrar vad bara snöröjningen på vinterhalvåret kommer att kosta? Vatten, avlopp, vägar...

Om det byggs ännu ett köpcentrum i närheten av Sälen - vad händer med oss butiker i byn? Vill ni ha en helt uttömd by/dalgång & sitta och åka till dessa köpcentrum för att handla? Sälens by har det tufft redan nu, svårt att locka ner turister då allt finns på fjället. De som kommer med flyg kommer vi aldrig få se då busstrafiken antagligen inte kommer att gå ner till dalgången.

Finns det dessutom någon flygplats som går runt? Kommer denna flygplats att finansera sig självt? Om inte - vem får betala kalaset? Den sista frågan - vem kommer flyga hit?