Rädda Nackas förskolekooperativ!

mor-far som tycker att det fungerar även idag dec 2014

/ #9 Varför ändra på något som fungerar??

2014-12-04 16:00

Man kan som Nackabo (i många år) fundera på vad/hur politikerna tänker??

Det kan väl inte vara så att man av principiella skäl eller "rättiviseskäl" måste ändra på

ett fungerande system. Se utdrag hemsida från Humlan nedan!

 

 

 

Varför föräldrakooperativet Förskolan Humlan är så bra
Verksamhetsplanen är inte ett dokument som står utanför verkligheten, det som står där eftersträvs och efterlevs, den är implementerad på riktigt.

Personalen är välutbildad och engagerad och ser och möter varje barn där det är. Personalen vidareutbildar sig och kan direkt tillämpa det de lärt sig i barngruppen. Den pedagogiska nivån på Humlan är skyhögt över vad jag någonsin kunnat förvänta mig. Hela verksamheten är genomtänkt och inget görs utan att utvärderas och, så vitt jag kan förstå, förankras i hela personalgruppen. Sättet personalen bemöter, pratar med och inte minst löser konfliker mellan barnen på är otroligt respektfullt.

Efter 1 termin på Humlan har vi trygga barn som kräver att respekteras och lyssnas på och som löser de flesta konflikter själva med kompromisser och diskussion. Att arbeta i barngruppen ger föräldrarna insyn i verksamheten och barnens vardag på ett sätt som annars inte är möjligt. Man får som förälder möjlighet att se hur barnen interagerar, hur de fungerar på förskolan och vad de kan när föräldrarna inte är med och ”överhjälper” dem. Det är mycket värdefullt att känna de andra barnen på förskolan, det ger möjlighet att förstå situationer och händelser från Humlan barnen berättar om. Att alla föräldrar arbetar i barngruppen och deltar på möten förstärker också känslan av att förskolan är vår gemensamma angelägenhet. Att vara delaktig i förskolan gör oss föräldrar trygga på Humlan vilket avspeglar sig i barnen. Skrivet av föräldrar med två barn på Humlan sedan augusti 2009