Läkemedelsverkets rätt att förbjuda örter som använts för hälsan?

SugarPanDa

/ #195 Korrektioner

2014-02-07 06:04

Notera: Din petition är en god tanke, men innehåller för mycket felaktigheter.

Exempelvis gör du skillnad på alkohol, cigarretter och droger.

Det är ingen skillnad. Knark är knark oavsett om det är lagligt eller inte, och knark är allt som folk sätter i sig på grund av dess effekt. Folk dricker alkohol för att bli berusade - folk röker hasch för att bli berusade. Folk dricker kaffe för att bli pigga - folk sniffar amfetamin för att bli pigga. Den enda distinktionen är en artificiell gränsdragning som säger att staten säljer vissa droger, men förbjuder andra - precis som med örterna du omhuldar.

Etanol är ju en kemikalie som har en definitionsmässigt narkotisk effekt (och enligt svensk lag räknas alkoholhalter över 60% som narkotikaklassat).

En 'naturlig ört' som växer vilt över hela världen är ju Cannabis Sativa, som har flertalet användningsområden medicinskt (och till andra områden också), men som länge har varit förbjuden - vill du att den ska bli legal också? Den räknas ju som den mest utbredda drogen av alla, och folk har gement en uppfattning om att det leder vidare till tyngre drogbruk (vilket iofs har ifrågasatts mycket den senaste tiden).

Påståenden som "värktabletter har många dött utav!" är inte förtroendeingivande, utan antingen måste du specificera hur vad och vilka, eller låta bli. Sanningen är att det är väldigt svårt att dö av värktabletter eller lugnande som går att få tag på nuförtiden, eftersom man har successivt plockat bort sådant som är 'lätt' att förgifta sig med och ersatt dem med mindre toxiska substanser; tex så har man i stort sett gått över helt till bensodiazepiner istället för att använda barbiturater (som man kan bli så beroende av att man dör om man avslutar ett längre bruk plötsligt - precis som med alkohol).

"Läkemedelsbolagens fotspår" du har glömt s'et; "Stiftar lagar" heter det, inte 'sätter'.

Och använd inte så mycket (!) utropstecken. Det ger ett oseriöst intryck. Du har 7 för närvarande. Mer än två på den textmassan du har är inte att rekommendera.