Avkriminalisering


Gäst

/ #285

2014-02-05 18:44

För att kunna leva i ett samhälle där Cannabis existerar måste man diskutera för och nackdelar. Vår alkohol lag är även den framröstad och anledningen till att alkohol inte är narkotika klassad är delvis för att staten tjänar mer pengar än vad de lägger ut när det gäller behandling , terapi och stöd för alkoholister. Denna budget plan är helt i sin ordning för det är under kontrollerade former med hjälp av olika lagar och deskriptiv. Varför inte som stat fundera på fördelarna med Cannabis ? Det hjälper cancerpatienter och mspatienter till ett mer avslappnat och harmoniskt liv.
Vi skriver mer än gärna ut tabletter till höger och vänster. Varför inte ta en närmre titt på vad cannabis kan göra för samhället istället för att titta på vilka nackdelar som finns? Sverige borde fundera en stund över om det verkligen ärrimligt att vi skriver ut ritalin och concerta till barn med "svårigheter" eller olika diagnoser i lugnande syfte men om man röker en joint gräs så hamnar man hos soc, får böter eller tillochmed fängelse.
Jag ser hellre att försäljning sker under kontrollerade former än att som.nu, ledas in i ett missbruk för att sedan få "prov" på saker man kanske kan tycka om som är betydligt tyngre än cannabis.