Avkriminalisering


Gäst

/ #279

2014-02-03 08:50

Holland som haft avkriminaliserad cannabis i två gererationer ligger siffrorna för heroin och kokainmissbrukare lägst i hela Europa. Detta är fakta, det går inte att blunda för även fast så många vill. Så här ser det ut även med våran drogpolitik, så bra fungerar våran nolltolerans.

På grund av att det är olagligt växer maffians drogimperium och pengarna som hade kunnat gå till bra saker som utbildning och vård går till drogkriget istället, helt förgäves. Samtidigt tjänar maffian multum på att sälja sina varor, som inte är reglerade eller taxade.

Som medicin hade cannabis gjort underverk, otaligt många mediciner hade kunnat bytas ut mot koncenterad thc samt cbd och utan alla hemska bieffekter som dagens medicin ger, bland annat depression och fyiska skador i organ.

Blir man arresterad för cannabisinnehav kan en helt moraliskt oskyldig individ få hela sitt liv förstört, man får betydligt svårare att få jobb, körkort, plugga på universitet och eventuellt bli av med vårdnaden om sitt barn om man har ett sådant.