STOPPA FÖRSKOLEBESPARINGARNA

Linda

/ #25 Mailkonversation med Catharina;

2013-12-17 21:19

Hej!
Tack för mail! Jag har läst både mail och brev angående förskolan i Linghem/Gistad. Jag har bett om information av ansvarig skolområdeschef kring vad det är som föranlett er starka reaktion. Vi har inte lagt några besparingar på förskolan överhuvudtaget. Tvärt om satsar vi nu 5,8 mnkr på de allra yngsta 1-2 åringarna dessutom omfördelar vi 19 mnkr, också till de yngsta barnen. Det blir alltså en förstärkning av resurser till de minsta. Du skriver om 20 barn på en personal. Jag kommer att be om ordentlig information om hur det ser ut med bemanning och personaltäthet. Jag vet att du fått svar via mail av Lars Rejdnell men jag vet inte om du också fått svar av ansvarig förskolechef och skolområdeschef med anledning av dina mail.
Jag har också sett att ni oroar er för ett staket som borde flyttas. Jag kommer att be att fåinformation om detta också. När det gäller Linghemsskolan vet jag att Lars Rejdnell redogjort för den genomlysning och de nyanser som nu göra. Vi får avvakta va den ger innan vi fatta beslut om åtgärder kring detta.
Med vänlig hälsning
Catharina Rosencrantz
_____________________________________________________

Hej Catharina!

Tack för ditt svar! Jag har också nu förstått att det inte handlar om minskad budget, utan snarare ett beslut av ansvarig rektor att minska på personaltätheten, för att hålla budget. Det oroar inte oss föräldrar mindre dock. Idag är det en trött personal vi ser, och vi märker också att barnen är mer livliga vid hämtning, vilket jag själv tror kan bero på fler barn och mindre personal. Vi har väldigt stora barngrupper här i Linghem! Vi hoppas innerligt att vi åtminstone får behålla den personaltäthet vi har nu och att ansvarig rektor tänker om, för det är min starka övertygelse att detta inte kommer att sluta bra, om planerna finns att dra ned på den ordinarie personalen.

Hur ser det ut framöver mer planer om att bygga/öppna fler förskolor i Linghem?

Vänligen
Linda Forsner