STOPPA FÖRSKOLEBESPARINGARNA

Linda

/ #22 Svar till Lars:

2013-12-13 06:57

Hej!

Och tack för svar, det har varit sällsynt av sådana från dem jag skickat till.

Det är bra att det tillförs pengar, det behövs ju uppenbarligen. Dock, oron gäller inte bara de små barnen. Det gäller barnen 3-6 år också, som idag är mellan 20-25 barn per grupp med oftast högst två personal tillgängliga. Är de fler är det alltid någon som behöver komma ifatt med det allt mer betungande administrativa arbetet.

Vi oroar oss för de större barnen också. Som behöver tillsyn och vägledning och trygga relationer de också. De är också små barn.

Bara ta som exempel att det hänt att de tagit sig över staketet när de är ute och leker. Gården är stor, jättefin. Men staketet sitter bakom en kulle runt hela gården och personalen är för få för att kunna se hela gården. Bara en sådan sak, att detta påtalats i flera år, utan att staketet flyttas. Och nu ska personalen minska ännu mer.

Jag är väldigt orolig och mycket upprörd! För trots att pengar tillförs har vi inte sett dem hamna i Linghem ännu, vi har bara fått minska personalen de sista åren. Det är uppenbarligen något annat område som får mer resurser. Och det är sorgligt! Att vi ska behöva känna oss bortprioriterade!

Så bra att skolinspektionen ser över Linghemsskolan. Kanske de ska se över förskolorna och Himnaskolan sedan också?

Vi längtade efter att flytta till Linghem, och vi har trivts så bra här! Men ur barnens synpunkt verkar det har varit ett misstag att flytta hit. Och det känns så sorgligt! Linghem är vårt drömhem! Barnens också. Vi vill inte behöva flytta härifrån pga stora brister inom förskola och skolväsendet. Det är det som kommer följa, om man fortsätter se Linghem som en nedskärningsmöjlighet.

Jag hoppas Kristina Hellman, ansvarig rektor hos oss, snart kan komma med annan information än att personalen ska minskas ytterligare efter nyår. För än så länge är det den information vi har fått.

Vänligen
Linda Forsner