STOPPA FÖRSKOLEBESPARINGARNA

Linda

/ #20 Ytterligare ett brev till ansvarig nämnd:

2013-12-13 06:51

Hej Catharina!

Vi i samverkansrådet (fd föräldrarådet) i förskoleområde Linghem/Gistad har av rektor nyligen blivit informerade om kommande budgetnedskärningar. Kontentan blir att förskolorna kommer att förlora personal och gå från dagens 6.2 barn/årsanställd till 6.7 barn/årsanställd. Detta ska jämföras med rikssnittet om 5.3 barn/årsanställd och Linköpingsgenomsnittet på 5.5 barn/årsanställd.

Vi föräldrar har full förståelse för att vissa områden får extra resurser och att Linghem/Gistad får ligga lite under kommunens genomsnittliga personaltäthet. Med kommande budgetnedskärning är dock gränsen vida överskriden. Vi accepterar inte denna förändring och kräver härmed att pengar tillförs 2014 års budget så att vi kan ligga kvar på 6.2 barn/årsanställd.

Att utbildning och omsorg av allas våra barn kommer att bli nästa års stora fråga i valrörelsen råder det ingen tvekan om. Med detta brev uppmanar vi nu er politiker i Barn- och ungdomsnämnden att ta ert ansvar och stå upp för en rimlig personaltäthet i förskolan!

Mvh

Föräldrarna på förskolorna Himnavägen 149, Tulpanvägen 1, Sparvsångsvägen 100, Trastsångsvägen 71, Sandstensvägen 5

Skickades i veckan, varav ett svar mottagits, dock inte från ordförande Catharina, som inte har svarat på något av all de mail/brev som har skickats.