Låt Aspergerkillen få sitt liv tillbaka - och bra vård!

7 dagar

/ #47

2013-05-07 10:48

Taas hyvä esimerkki siitä ettei kannata uskoa kaikkea mitä lehdessä kirjoitetaan. Ikävää että VasaBladet lähtee tekemään 7 päivää tason uutisointia. Tiedänpähän vaan että artikkeli oli täynnä valheita ja olettamuksia. Samaa tasoa kun Venäjän lapsiasia valtuutetun syytökset Suomen lasten suojelun vaarallisuudesta Venäläisperheille. Viranomainen ei voi kommentoida vaikka uutisointi olisi kuinka virheellistä.
Jokainen psyk. Alalla työskentelevä tietää että ihmisen eristäminen on viimeinen keino väkivallan hallinnassa. Eristämistä käytetään kun mikään muu keino ei auta.
Eritystilastot antavat siinämielessä väärän kuvan todellisuudesta että ihminen voi kävellä kaupungilla sinua vastaan vaikka tilastot kertoo että hän on ollut sen vuorokauden eristyksessä. Tilasto kertoo että ihminen on ollut eristettynä vaikka hän olisi käytännössä vain esimerkiksi yön suljetun oven takana.
Eristyksiä ja muita niin sanottuja pakkotoimia ohjaa ja valvoo Suomessa tarkka lainsäädäntö. Eristyksen tarve on arvioitava kahdesti vuorokaudessa ja sen jatkaminen täytyy olla tarkkaan perusteltua. Kaikista pakkotoimista voi valittaa hallinto-oikeudelle ja hoitavien lääkäreiden on pystyttävä perustelemaan päätöksensä oikeudelle.
Vielä Valtion mielisairaalasta sen verran että ne eivät ole käsitteeltään oikeuspsykiatrisia laitoksia,vaan sairaaloita joissa hoidetaan niin oikeuspsykiatrisia kuin kuntien sairaaloille liian vaarallisia potilaita. Eli ihmisen ei tarvitse tehdä mitään rikollista joutuakseen sinne. Vaikeahoitoisen/vaarallisen potilaan kunnatlähettävät valtion sairaalaan kun omat resurssit on käytetty ja kun kaikki on yritetty. Valitettavasti psykoottisten ja väkivaltaisten ihmisten hoitaminen on useissa kunnissa haastavaa kokoajan huononevien resurssien takia.