Stoppa sköldkörtelskandalen

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Stoppa sköldkörtelskandalen.

hashimoto-sjuk

#51 Vad menar du?

2013-11-12 20:39

Tycker det är märkligt att skriva som du gör. Vad är det som är okunskap och vad är halvsanningar? Det är mer skrämmande att så många behöva må så dåligt utan att bli tagna på allvar.

Gäst

#52

2013-11-12 20:51

Dags att nåt händer NU

Gäst

#53 Re:

2013-11-12 22:08

#43: -

Är du kanske en av alla de läkare med tvivelaktig kompetens som inte orkar ta till dig vad som forskas om vad gäller endokrina sjukdomar och som bemöter patienter oförskämt med en "von oben" attityd. Om du anser att du kan de här sjukdomarna visa då såpass stake att du svarar med att lägga fram bevis för att Levaxin alltid fungerar. Vilka forskningsresultat bevisar det, namnge dem så vi som är sjuka kan gå in och läsa

Vi behöver en förändring NU

#54 Sköldkörteln styr alla celler i kroppen

2013-11-12 22:41

Det är många som lider där Levaxin (T4) inte räcker som medicin. Även om man ligger rätt i referensvärde kan man må otroligt dåligt och bli sängliggandes dag efter dag, och alla symtom kan komma tillbaka och bli än värre. Jag mådde bra på Levaxin i två år sen gick det utför så att jag till sist varken kunde tänka, hade dimsyn och kunde inte gå. Efter sex år, efter lång kamp med läkare kom jag till sist till en endokrinolog. Då hade jag redan fått tre olika diagnoser. Och min endokrinolog upptäckte att jag redan hade sjukdomen tre år tidigare innan den blev upptäckt. Som endokrinologen sa, det kan vara än längre tillbaka, för jag kan se, att du flyttade hit till regionen då.

Endokrinologen gav mig också medicinen Liothyronin (T3) som jag kombinerar med Levaxin. Nu kan jag tänka och koncentrera mig, dimsynen har försvunnit och alla andra symtom har försvunnit och jag kan gå igen. Läkare går slaviskt efter referensvärdena och stirrar sig blinda på dem och tar inte hänsyn till övriga symtom och anamnes. Det gör att de som vägras att få prova Liothyronin eller naturligt sköldkörtelhormon hålls kvar i sin sjukdom, när de istället kunde få prova de andra två alternativen för att få tillbaka sin hälsa och sitt liv. Det betyder, att det är många hypotyreospatienter som går sjukskrivna istället för att få rätt behandling. Det kostar samhället onödiga pengar och patienter som inte kan delta i arbetslivet.

Det behövs förnyad och uppdaterad kunskap om vår sjukdom till läkarna, och hur läkare ska ställa diagnos och erbjuda olika behandlingsalternativ, för mediciner finns. Det behövs förnyad diagnostisering Min vårdcentralsläkare har mellan 30-40 patienter i veckan som är hypotyreospatienter.
Vi är flest kvinnor som har sjukdomen och vi är över 300.000 registrerade som har sjukdomen och det tillkommer fler för varje dag.

VI BEHÖVER HJÄLP NU - VI BEHÖVER EN FÖRÄNDRING NU - VI VÄDJAR OM HJÄLP ATT BLI HÖRDA OCH TAGNA PÅ ALLVAR - OCH FÅ VÅRA LIV TILLBAKA - FÖR DET FINNS HJÄLP- VI SKA INTE HA DET SÅHÄR NÄR VI VET ATT DE SOM FÅTT RÄTT HJÄLP HAR FÅTT LIVET TILLBAKA -
jokkko

#55 Re:

2013-11-13 00:21

#43: -

Somliga lever då kvar på stenåldern!

 


Gäst

#56

2013-11-13 07:59

Se till att drabbade får rätt vård!

Gäst

#57

2013-11-13 08:07

Otroligt viktigt att detta visas då vi som har problem med sköldkörteln oftast inte tas på allvar!

Gäst

#58

2013-11-13 13:38

Vi måste få specialistmottagningar för sköldkörtelsjukdomar.

Gäst

#59

2013-11-13 14:29

Socialstyrelsen borde kunna skriva nationella riktlinjer för att minska otydligheten kring behandlingen och lidande för många som ej fått hjälp.

Gäst

#60

2013-11-14 08:19

Med en sjuk 14-årig dotter är det självklart att jag skriver på. Jag gör allt för att hon ska få den vård och medicin som hon behöver och inte få sitt liv förstört!
Maria

#61 Ledsen

2013-11-14 12:13

Att folk ska behöva dö i detta. Blir så oerhört ledsen när jag läser om de två dödsfallen, den unga kvinnan i somras och kvinnan som kvävdes av förstorad sköldkörtel. VAKNA VÅRDEN!!!!!!!!
En i raden av drabbade

#62 Nationella riktlinjer är ett måste

2013-11-14 18:35

Socialstyrelsen bör utarbeta nationella riktlinjer så att vården av sköldkörtelsjuka kan likriktas,utvärderas, förbättras och kvalitetssäkras. I nuläget är det en kamp att vara drabbad. Å andra sidan kan det inte vara tillfredsställande att vara sjukvårdspersonal heller bl a pga att riktlinjerna skiljer sig från landsting till landsting.
Standardiserad skriftlig information till patienten angående respektive sjukdom borde också vara obligatoriskt.

Vad baserar jag detta på?

Mina TPO-antikroppar dolde sig bakom värden inom referens, inga uppföljande prover togs efter operation vilket orsakade sjukskrivning och flera års förlorad livskvalité, socialt umgänge och vänner. Ingen information om graviditet gavs heller trots att jag var/är i fertil ålder. Tre olika vårdinrättningar lyssnade inte på min vädjan om att höja dosen Levaxin, vilket kan ha orsakat missfall. På frågan om det inte finns andra mediciner har jag fått nekande svar. T3 har aldrig kontrollerats. Under åtta år har endast två behandlande läkare prioriterat mitt mående framför referensvärden.

Socialstyrelsen - utarbeta nationella riktlinjer och hjälp sjukvården hjälpa!

Nadja Öström
Ansvarig för denna petition

#63 Re: Nationella riktlinjer är ett måste

2013-11-14 19:26

#62: En i raden av drabbade - Nationella riktlinjer är ett måste Alldeles riktigt! Det måste fnnas klara riktlinjer så att läkare kan ge likvärdig behandling. Man ska inte ha "tur" när man får sin läkare. Man ska inte behöva läsa på själv och sedan vandra runt bland läkare som är villiga att hjälpa. Jag har upplevt rent motarbete från läkare. Oc det handlar antingen om ekonomi eller okunskap. Men det är ju helt snedvridet om jag som pluggat detta ämne i 6 månader kan mer än min vc läkare.... Ska det verkligen va så! Ändring från högre ort vore det bästa! En manual för läkare att följa! Det är vårt krav och vår inneriga önskan!

 


Gäst

#64

2013-11-15 08:39

Medicinen gör skillnad mellan ett liv som kan levas, mot ett som framlevs i ett töcken! Visst har vi råd i vårt rika land att ge människor ett värdigt liv, till denna låga kostnad!

Gäst

#65

2013-11-15 20:58

Vi måsye få bli hörda. Vi måste få bli sedda! Nu är många felbehandlade, det måste få ett slut. Nu!
evapeva

#66

2013-11-15 22:41

Hoppas att äntligen bli tagen på allvar och bemött med respekt. Att de undersökningar som jag ber om och behöver blir gjorda utan att jag blir ifrågasatt.

Gäst

#67

2013-11-16 00:13

Varit sjuk i minst 20 år om inte längre, jag har blivit så illa behandlad då länge..och jag är inte ensam...nu är det dags att ta det här på allvar! En folkdjukdom som inte finns? Den är högst verklig för oss som lider av den!
Anne-Lie S

#68 Vem är ansvarig för läkarnas okunskap?

2013-11-16 10:48

Läkarna borde ju skickas på en utbildning så de lär sig hur sköldkörteln, och det relaterat till sköldkörteln, fungerar!
De borde definitivt snarast få lära sig hur man medicinerar med Liothyronin. Oftast är vi patienter mer kunniga på detta område. Hade jag tagit mitt Liothyronin som läkarn sagt hade jag nog aldrig mått bättre och åkt på hypersymtom istället. Och får allt för ofta höra från andra patienter att deras läkare sagt att de ska ta hela Lio-tabletten (20mcg) på morgonen. Liothyronin är korttidsverkande och bör delas upp under dagen. Hur hög dos Lio man ska ha är föstås individuellt.
Det är inte så svårt bara man sätter sig in i det. Varför kan inte läkarna klara av detta? Något som också bör uppmärksammas, och som egentligen känns helt logiskt, är att provsvaren blir lite annorlunda när man tillsätter Liothyronin (T3). Man kan inte gå efter samma referenser som när man är på enbart Levaxin (T4). Men många läkare gör ju tyvärr det. Varför kan/vill de inte lära sig nytt när vi patienter gör det? Kanske riktlinjerna måste ändras?!
Varför låter sjukvården tusentals patienter må fortsatt dåligt?
Denna skandal har pågått alldeles för länge! När ska det vågas erkännas att det gjorts fel i så väldigt många år?!
Det måste bli en förändring nu!
Nadja

#69 Skrämmande

2013-11-16 12:33

Det jag kan uppleva är att många läkare inte ens vill tro att levaxin inte funkar på vissa! Att vi bara gnäller! Dessa läkare tror att det är psykiskt.... B12 brist under 2
350 tas inte på allvar. Har man värden under 350 på b12 kan man få nevrologiska skador.... Vid sköldkörtelsjukdom har vi ofta ett dilemma med att vi inte tar upp näring lika bra, vilket kan leda till stora brister på vitaminer och mineraler som i sin tur ger symtom! Denna sjukdom kan vara mycket knepig då den drabbar hela kroppen! Och är vi undermedicinerade kan det ge följdsjukdomar!! Vi måste bli tagna på allvar! Vi kan inte alla va inbillningssjuka...

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2013-11-16 17:30



Gäst

#71

2013-11-16 20:52

They must give us another medicin if one does not agree with us My mother died when she was 58 did not know at the time it was the medicin it did not help her and its the same 4 me living hell Candice Norbäck
Kattis

#72

2013-11-17 12:28

Så sorligt detta. Jag har lidit sedan tonåren men aldrig fått hjälp, istället fick jag antidepressiva.. Nu 18 år senare är jag frisk, blev frisk på egen hand med naturligt sköldkörtelhormon som jag köper själv.

Gäst

#73

2013-11-17 16:18

Jag är vid en punkt då jag överväger suicid. Jag orkar inte längre ha neurologiska problem = ryckningar i alla lemmar, trötthet och muskelsmärtor som är värst i vila. Och alla värden är sååå bra. Underförstått finns alltså inga fel. Måste nog vara psykiskt, eller hur. Har redan provat ALLA sorter. Anita
Fröken Hashimoto

#74 Sköldkörtelsjuksköterskor -tack!

2013-11-17 17:31

I dagens läge finns det diabetessjuksköterskor. Jag önskar att det skulle finnas sköldskörtelsjuksköterskor.

Gäst

#75

2013-11-17 23:01

Doktorer MÅSTE lära sig mer om sjukdomen. De anklagar patienten för att missuppfatta när det i själva verket är dem som är lata. Den är hemsk och tar över familjers liv. Allt blir förändrat till det negativa. Orolig för anlag hos mig och mina systrar! Detta ska inte få fortsätta!!!!!