TVINGA INTE BARN IN I MER SEGREGATION OCH UTANFÖRSKAP!


Gäst

#1

2012-05-08 00:35

Tack, Bahareh Andersson, för ett mycket bra initiativ! Budskapet är så självklart att det inte skulle behöva sägas, men i landet Absurdistan är det uppenbarligen nödvändigt.

Gäst

#2

2012-05-08 00:35

Lyssna på vad människor som kommer därifrån vet !
Lyssna på Bahereh Andersson.

Gäst

#3

2012-05-08 00:38

.
.

#4

2012-05-08 00:39

.

Gäst

#5

2012-05-08 01:11

Blåögd, okunnig och felaktig tolkning av vår religionsfrihet.

Gäst

#6

2012-05-08 01:26

Jeg er antirasist og ateist..... og langt til venstre...... Huff så naive Jönköpings kommun er.....slutt å katalogisere små barn i tråd med imamenes önsker.......


Gäst

#7

2012-05-08 01:36

Låt barnen vara barn ....... !

Gäst

#8

2012-05-08 01:37

Barnet har ingen religion, tradition och fördomar. Barnen är en nykommen människa som tillfälligtvis och utan hänsyn till sin önskan har blivit född i en familj med en särskild religion, tradition och fördomar. Det är i själva verket samhällets uppgift att neutralisera de negativa följderna av detta blinda lotteri. Samhället är förpliktigat att sörja för rättvisa och likvärdiga livsvillkor för barnen, deras uppväxt och utveckling och deras aktiva deltagande i det sociala livet. Ingen, vare sig fadern eller modern eller någon annan, har rätt att slå eller skrämma barnet. Ingen har rätt att beröva barnet frihet. Det är samhällets uppgift att beskydda alla barn och garantera deras säkerhet, trygghet och glädje.

Gäst

#9

2012-05-08 01:45

Alla barn är medborgare med lika rättigheter och ska leva enligt samma sociala lagar och normer. Till skillnad från dessa andra delar vi inte in samhället i kulturella, religiösa, nationella och rasenliga majoriteter och minoriteter. Vi står för lika och universella lagar och friheter för all mänsklighet som ska omfatta alla oavsett kön, ras, etnicitet osv. Vi anser inte oss själva som del av någon minoritet. Barnen som står i centrum för den här kontroversen tillhör inte någon minoritet. De är svenska invånare som ska kunna åtnjuta alla de rättigheter, friheter och möjligheter som införts för barn till följd av ansträngningar från på varandra följande generationer av progressiva, upplysta och jämlikhetssträvande människor i detta samhälle.

Gäst

#10

2012-05-08 01:51

Detta recept som Jönköping kommun bäddat är olyckligtvis inte bara skadligt för flickorna i islamiska familjer; det banar också väg för islamisk reaktion och terrorism. Det har bevisats gång på gång att tillbakadrivande av religiositet och religiös reaktion inte är möjlig utan genom otvetydigt försvar av mänskliga värden mot religionen. Det har bevisats gång på gång att förebyggande av religiöst barbari inte sker genom att muta det och försöka ge det ett mänskligt ansikte, utan genom att kämpa mot reaktionära religiösa trosföreställningar och praktiseringar. Vilket pris ska dessa personer betala för att inse att islam och religion inte har någon progressiv, försvarbar fraktion? Hur många gånger ska det bevisas att endast förekomsten av ett sant radikalt frigörande alternativ kan rycka undan mattan under politisk islams fötter? Är det så svårt att fatta att förhindrandet av islamisk reaktion och terrorism inte är möjligt genom att rättfärdiga denna förbenade terror inom familjens ram eller att förstå att minoritism och kulturrelativismens politik är oförtjänt service åt den islamiska reaktionen genom att tillhandahålla den sociala och kulturella miljön för dess rekrytering?

Gäst

#11

2012-05-08 06:15

En självklarhet att barn skall få växa upp utan att med religiösa gruppkrav tvingas till barngifte, eller att inte få bestämma vem man skall dela sitt blivande vuxna liv med.
Peter

#12

2012-05-08 09:00

Det här har Jönköpings kommun hållit på med sedan minst 2009 och tydligen kommer man undan med att åsidosätta Sveriges skollag......


Gäst

#13

2012-05-08 09:24

Skandal på högsta nivå! Skäms på er!

Gäst

#14

2012-05-08 11:04

Så självklart att alla barn har lika värde. Inget barn ska diskrimineras eller bli utsatt för kränkande behandling.

Gäst

#15

2012-05-08 12:56

Vill se en seriös och jämställdhetsinriktad värdering i ALLA kommuner. Att ge vika för religiösa företrädare över barns rätt att vara barn är inte det Sverige jag känner igen. Vill påstå att sådana här incidenter spär på "islamiseringsskräcken". Jönköpings kommun är att tacka för främlingsfientlighet skulle den uppstå. I detta fall står jag till hundra procent bakom att ta Jönköpings kommun i örat, barn ska vara barn och inte sexualiseras med hjälp av uråldriga religiösa traditioner. Som egentligen är avsedda för vuxna kvinnor. Att skyla kroppen är en del av hederskulturen , kroppen som beskrivs som ett sexuellt föremål och tillriktas skam om den visas. Det finns ingen fin religiös symbolik, "likt slöja", i att barn ska behöva duscha med kläder på eller tillges en kvinnlig simlärare. Ta nu ansvar och bidra inte till mer utanförskap.

Gäst

#16

2012-05-08 13:40

En viktig fråga. Parallell samhällen är bara till ondo för alla parter!

Gäst

#17

2012-05-08 19:44

Vi har tillräckligt med segregation och utanförskap utan att skolan gör allt för att skapa mer.
MarjanBabakr

#18 Tvinga inte barn i mer segregation och utanförskap

2012-05-08 23:19

Religion är bara privata sak och har inget att göra med skolan och dess sekulära sfär att göra dessa religiösa regler bara isolera elever och barnen från svenska samhället ,Man måste visa sin avsky mot islamiska regler som ska reglera för muslimska barn särskild för muslimska tejer detta särskilja olika grupper av eleverna från varandra och skapa stor klyftor mellan svenskar och de unga som blir stigmatiserad pga utöva religiösaplikter och blir utanföri skolan .Imamer kommer att ta makt och kontroll över barnens rörelse och försöker utforma deras tankar och synpunkter .Denna naiviteten stärker förtryck mot barn och kränker deras mänskliga rättigheter

Gäst

#19

2012-05-09 00:40

:))
Andreas Wennblad

#20 uppsats om individen kontra gruppen i skolvärlden

2012-05-09 14:15

Hej
mkt bra initiativ Bahareh Andersson:
I vintras skrev jag en uppsats (Skilda världar) på detta ämne, på statsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet.
Resultatet visar tydligt att de universalistiska ställningstagandena, alltid överväger de mångkulturalistiska!
Det finns t.ex. enligt den nya skollagen inte någon möjlighet till befrielse från undervisning p.g.a. kulturella, religiösa eller filosofiska ställningstagande. Tidigare kunde kunde befrielse från undervisning ske p.g.a. särskilda omständigheter, nu krävs det särskilda skäl vilket är den starkaste yttringen i laglig mening. För er som är intresserade av uppsatsen som vunnit stort intresse på den svenska rektorsutbildningen hittar ni den genom följande länk: http://www.uppsatser.se/uppsats/d7073ab9cd/
Kampen går vidare systrar och bröder !


Gäst

#21

2012-05-09 22:30

Alla religioner oavsett trosuppfattning bygger på en teokratisk diktatur som utgår från ett fördefinierade sanning som inte skall ifråga sättas. Att människan skall lyda guds lagar, även om man inte förstår varför, är budskapen i alla stora religioner. Detta ger inget utrymme för kritiskt tänkande.
CarinaFina

#22 Bahareh Andersson, en modig hjältinna.

2012-05-10 00:56


Det enda som är fel med denna artikel till försvar för barns rättigheter till demokrati, är att den inte skrivits i sten av landets statsminister, herr fegfeldt.
Låt oss anmäla Sverige för EUdomstolen för brott mot barns rättigheter!

Gäst

#23

2012-05-10 15:19

Religionsfrihet ska gälla även för barn. Föräldrar äger inte sina barn.

Gäst

#24

2012-05-10 16:48

För gemenskap och trygghet, inte segregation och utanförskap
Naiva Sverige

#25 Tack

2012-05-10 18:58

Jag fullkomligen avgudar dig Bahareh för att du tar upp saken och skriver direkt under uppropet. Det är gräsligt att politikernas önskan att distansera sig från SD har tagit sig sådana proportioner att man är beredd att helt avstå för sunt förnuft och beskylla alla etniska svenskar som anmärker på idiotin för att vara rasister. Vi har många rasister i vårt land men det finns många kloka synpunkter, exempelvis denna, som snarare är det motsatta men ändå hamnar i skymundan eftersom risken för att bli stämplad som rasist är för stor. Antydningarna haglade efter att Carin Götblad kallat hedervåld för "Sveriges största folkhälsoproblem"??? Stackars kvinnor som offras för den politiska korrektheten. Stackars barn som offras för den politiska korrektheten. Stackars homosexuella, både etniskt svenska och utländska, som kommer att offras om inte idiotin får ett slut inom kort. Stackars oss andra som inte får ge uttryck för sunt förnuft utan att stämplas som samhällets avskum.

Tack Bahareh för att du kämpar!