Rädda Petersvik undan rivning

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Rädda Petersvik undan rivning.


Gäst

#1

2012-01-15 22:48

Tack, ni som arbetar för att bevara det vackra och kulturhistoriskt intressanta Petersvik!

Gäst

#2

2012-01-18 02:36

Ett mycket bra initiativ!

Gäst

#3

2012-01-18 02:39

Industriell idioti!

Gäst

#4

2012-01-18 15:17

Kommande generationer kommer ifrågasätta och undra hur fan de styrande tänkte! Helt vansinnigt och fruktansvärt tråkigt att länsstyrelsen inte har nån råg i ryggen!


Gäst

#5

2012-01-26 00:56

Planerna för Petersvik är en paradox som går på tvärs mot trenden i övriga landet. Just nu försvinner gamla sjönära industriområden i många städer då marken blivit attraktiv att bygga bostäder på pga urbaniseringen. På sin höjd brukar det bli strama "människocontainers" i nyfunkis. I Västerås har man på så sätt byggt för sjön med en egen "Berlinmur" i 6 - 12 våningar.

Samtidigt stoltserar Sundsvall med en av få historiskt förankrade sjönära villaidyller som finns kvar från förra sekelskiftet, full av snickarglädje och mänsklig värme.

Hur länge bär sig den planerade kombiterminalen? Risken finns att den kan bli ett spökområde om de större industrierna några år från nu tvingas lägga ned pga global konkurrens, vilket inte är omöjligt. Det är precis vad som händer i landet. Avindustrialiseringen av Sverige pågår för fullt. Vi ska tydligen bara "bo" i framtiden. Kommer vi då att vara lyckligare utan Petersvik?

Petersvik satte djupa intryck när jag varit där. Det är precis en sådan genuint människovänlig plats jag skulle vilja att mina barn växte upp på. Som alla barn förtjänar växa upp på.

John Eklund, Västerås
Elmuseum.se
Medlem i föreningen Ångkraftverkets Vänner
Ken Larsson
Ansvarig för denna petition

#6

2012-02-02 11:53

Enligt prognoser kommer sysselsättningen inom industrin att minska och sysselsättningen inom handel och tjänstesektorn att öka, så det är ganska klart att detta är ett mycket kortsiktigt synsätt. Om man tittar på de stora containerterminalerna runt om i världen så automatiseras de allt mer, och den föreslagna terminalen kommer inom några år från färdigställandet att sysselsätta en mycket liten personalstyrka, företrädesvis operatörer som övervakar automatiska system. Så på sikt blir nettotillskottet av arbetstillfällen noll eller negativt.

Om kommunen i stället satsar på att göra det nuvarande området tillgängligt genom att utveckla besöks och turistnäringen i området (kommunen har ju redan löst in ett antal fastigheter som kan utgöra en bas för detta) så kommer säkert fler arbetstillfällen att skapas. De framtida generationerna kommer inte att förlåta om området skövlas.

Gäst

#7

2012-02-02 16:41

Riv inte kulturminnen för lockande industripengar tack.