Stoppa de 400 modulbyggerna i Haninge!

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Stoppa de 400 modulbyggerna i Haninge!.

Lea

#76 Re:

2016-11-20 18:29

#1: -  

 

leo

#77 Modulbygge

2016-11-20 18:46

jag håller med dom som skriver att som kvinna och unga tjejer vågar sig inte ut när mörkret kommer det har varit många rån mot äldre i vårt område sen måste politiker ta sitt ansvar när det gäller våra ungdomar som inte ens får någon bostad trots att dom har ålder inne regeringen måste vara med bestämda och regler när nyanlända (barn) kommer När det gäller åldern barn är man inte när man är runt 20-30 år

mia

#78

2016-11-21 13:17

Jag undrar om inte styrelserna i vissa  föreningar redan är informerade då det verkar oangelägna om att ta debatt


Gäst

#79

2016-11-22 09:05

Beslut om boendebaracker gick igår igenom i kommunstyrelsen! :-( Det slutliga beslutet kommer att fattas av kommunfullmäktige den 5 december kl. 16 i kommunhuset. Detta möte kommer att vara öppet för allmänheten så det gäller att så många som möjligt kan vara med!

När ett liknande förslag lades fram för något år sen (att bygga baracker vid Vendelsömalmsskolan) dök det upp över 500 personer på mötet som hölls och gjorde sig hörda. Förslaget skrotades då. Nu gäller samma sak, att de som är berörda är med på det öppna mötet och gör sin röst hörd! Att bara skriva på en protestlista här räcker nog inte...

Klas Svensson

#80 Skäggbarn i 25 års åldern .

2016-11-23 08:35

Hon kommungrisen kan väl slå upp ett läger på sin tomt på Muskö ? 2018 har Sossarna under 20 procent . Dom har inte skjutit sig själv i foten , båda benen e borta. 

Jimmy

#81 Problem?

2016-11-24 22:36

Om så många anser detta vara ett problem, vilket jag inte tycker, verkar man ha väldigt lätt att skjuta över det på någon annan. 

Någon annan mamma som är orolig för sina barn. Någon annan tjej som är orolig för att bli våldtagen etc. 

Det är pinsamt att se och en skam för den här kommunen.


Gäst

#82

2016-12-02 08:30

Det har skickats in över 600 protestbrev till kommunen rörande denna fråga men Meeri Wasberg har valt att inte lyssna på detta och kommunstyrelsen röstade för förslaget...

En sista möjlighet att ändra detta beslut är att vi är med på mötet i kommunhuset den 5 december klockan 16:00. Flera kommuner har redan sagt nej till barackboenden så det finns inget krav att Haninge bygger kåkstäder. Det gäller dock att så många som kan är med på måndag och argumenterar för detta!

 

Lena H

#83

2016-12-06 16:49

Tråkigt att vi som var med på mötet i kommunhuset igår behandlades som vi gjordes... Vi var flera hundra och vad gör Meeri? Jo,hon DRAR UT PÅ AGENDAN så att boendefrågan behandlas klockan 21:30 när vi all som har småbarn har gått hem! Fy skam!!! Är detta demokrati? Vi bad börja med denna fråga då många dök upp för att vara med just då men fick ett nej! Tydligen så är vår närvaro på mötet obekväm då man inte kan trycka igenom ett beslut om baracker. Hur kan man vara så nonchalant mot medborgarna och sköta detta så fult??? Nu har det bestämts att hållas ett extramöte den 19:e december klockan 13:00 för att ta upp detta ärende. Allt görs verkligen för att tvinga fram detta, trots alla protester.... Jag hoppas av vi alla kan vara med igen den 19:e och fortsätta stå upp för att vi INTE vill ha några kåkstäder i närheten av våra hem!


Gäst

#84

2016-12-09 12:03

Såg idag att kommunen redan har börjat dra vattenledningar till några av de planerade platserna fär kåkstäderna. Någon som vet mer här? Vansinne! De verkar redan ha börjat bygga!! Hur kan vi stoppa detta?


Gäst

#85

2016-12-21 09:43

Jaha, så nu har kommunen tryckt igenom beslutet att bygga kåkstäder nära våra hem! Innan de kan ta första spadtaget måste tillfälliga bygglov sökas. Någon som vet hur man bäst överklagar dessa?

Skriftlig namninsamling

#86 En grupp Haningebor har startat denna skriftliga namninsamling. Insamling via nätet gäller inte.

2017-08-10 23:49

Haninge kommunfullmäktige beslutade den 19 december att ca 400 tillfälliga bostäder ska uppföras med tidsbegränsat bygglov för att uppfylla om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Bostäderna kommer enligt beslutet placeras ut på 10 platser i och i närheten av befintliga bostadsområden. Flera av de planerade bostäderna kommer att hamna mycket nära befintlig bebyggelse och en del av dem kommer att placeras på mark som är planlagd för annat än bostäder. De flesta människor gör sitt livs viktigaste investering när de köper ett hus eller en bostadsrätt. Man flyttar till ett bostadsområde under vissa förutsättningar. Om kommunen har planer för bostadsområdet eller dess närområde brukar dessa vara väl kända och vid ny planering får berörda grannar delta i processen. I beslutet den 19 december har kommunen helt ignorerat alla människor som bor i de berörda områdena. Vid tidsbegränsade bygglov behöver kommunen inte ta samma hänsyn till berörda grannar, trots att byggloven gäller upp till 15 års tid. Kommunen skulle inte få tillstånd att bygga ett nytt bostadsområde med 400 lägenheter med reglerna för tidsbegränsat bygglov, men genom att sprida ut bostäderna kan man kringå lagstiftningen. Vi anser att kommunen missbrukar inte bara invånarnas förtroende utan också gällande lagstiftning genom sitt agerande. Ett folkinitiativ är en möjlighet för invånarna i en kommun att genom en folkomröstning väcka ärenden i kommunfullmäktige ( Kommunallagen 5 kap.23). Det krävs att minst 10 procent av de röstberättigade i kommunen skriver under folkinitiativet för att en folkomröstning ska bli aktuell. I Haninge finns det ca 68 000 röstberättigade. Det krävs alltså ca 6800 namnunderskrifter för att folkinitiativet ska väckas som ett ärende i kommunfullmäktige. De formella kraven för ett folkinitiativ är att initiativet innehåller namnunderskrift, namnförtydligande, datum för underskrift, personnummer och adress till den som skrivit under. Vi vill understryka att detta folkinitiativ inte handlar om Haninges mottagning av nyanlända. Det handlar om att invånarna inte ska behöva tåla stora förändringar i sitt bostadsområde genom politiska beslut som i princip gör dem rättslösa. Om du vill ställa dig bakom detta folkinitiativ och är röstberättigad i haninge kommun fyller du i uppgifterna på nästa sida. när listan är ifylld lämnas den in i receptionen i haninge kommunhus.

Till er som vill skriva på denna skriftliga namninsamling.

 Skriv tillbaka till mig.