Sveriges ledande politiker - ta ansvar! Inga undantag vid byggen


Gäst

#26

2016-07-15 01:14

För att markera mot det horribla att en statlig myndighet och kommunala tjänstemän försöker mörklägga att de bara vill köra över medborgarnas demokratiska rättigheter att reagera och förhindra att deras närområden/bostadsområde förstörs.
Valle

#27 Re: Re:

2016-07-17 11:23

#10: - Re:  

 Nej vi lever i en demokrati, och det är just detta som demokrati är, nämligen hyckleri.

Vi lever i en falsk frihet.

 


Gäst

#28

2016-07-18 06:41

 Radio P1 Nyheter Kl:8  

Migrationsverket lägger asylsökandes modulhus på is

De modulhus som Migrationsverket planerat att bygga, tillsammans med kommuner runt om i landet, för att lösa bostadsbristen bland asylsökande, läggs på is. Det kan innebära ekonomiska förluster för kommuner som ligger långt framme med byggplanerna. 

Magnus Gustavsson, som är tillförordnad avdelningschef på Migrationsverket, förklarar orsaken till helomvändningen.

– Det är väl att frågan ska hamna på rätt myndighet. Jag tror att det är det man tittar på, säger Magnus Gustavsson på Migrationsverket.

– Så ni är fel myndighet för att bygga modulhus?

– Nja, fel myndighet, men Migrationsverket har inte som huvuduppgift att bygga. Det finns ju andra myndigheter som har den kompetensen, för att göra sådant.

– Men varför upptäcker ni det först nu?

– Det är väl först nu som vi börjar se frukten av det arbete som vi har gjort, för att lösa våra behov. Och det är först nu som frågan blir aktualiserad på det här sättet.

Ursprungligen förde Migrationsverket samtal med ett 70-tal kommuner om att bygga modulhus, som ett sätt att lösa bostadsbristen för de asylsökande.

Till sist kom man överens med en handfull av dem gå vidare och konkretisera planerna. Men för ett par dagar sedan kom ett brev till dessa kommuner.

Där förklarade Migrationsverket att man "pausar planerna".

Luleå kommun fick ett sådant brev, och Anna Lindh Wikblad, som är samhällsutvecklingschef där är både förvånad och besviken över beskedet.

– Ja, jag är förvånad, för vi hade ganska nyligen samtal med Migrationsverket som lät väldigt positivt, och den här avsiktsförklaringen har ju just precis, den här sommaren, antagits politiskt, så vi trodde nog att vi hade ett samarbete.

– Vi har lagt ner både tid och kraft och vi har sett det som en viktig del för att kunna jobba tidigt med integration och inkludering, att kunna börja redan under asyltiden, säger Anna Lindh Wikblad.

Luleå kommun drabbas inte ekonomiskt, förutom i form av den arbetstid som tjänstemän lagt ner på att planera projektet.

Men andra kommuner, som kommit längre i projekteringen kan även drabbas ekonomiskt. Det medger Magnus Gustavsson på Migrationsverket.

– Kommunerna har kommit olika långt, och utifrån det får vi göra en beredning kommun för kommun, och se vad vi kan göra.

– Så det finns kommuner som kan komma att drabbas ekonomiskt?

– Det kan det vara.

På Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, känner man inte till att Migrationsverket backat från planerna på att bygga modulhus för asylsökande.

– Vi har inte fått någon information till SKL om att Migrationsverket har gått ut med den här informationen till kommunerna. Men är det så, är det givetvis allvarligt om det får några ekonomiska konsekvenser för kommunerna, säger Ann-Sofie Eriksson som är sektionschef på SKL.


Gäst

#29

2016-07-18 18:01

Hur kan kommunen vilja placera enbart ensamkommande män på samma boyta?

Gäst

#30

2016-08-10 06:47

På grund av att samhället inte längre har kontroll över utvecklingen av migrationen. No Go-zonerna börjar det pratas om som om de vore något vi får leva med. Vi har ett samhällskontrakt där staten skall garantera trygghet för alla medborgare. Vi har en skola som på många håll håller på att haverera. Vi betalar världens högsta skatter för att få detta och staten brister i sitt åtagande.

Gäst

#31

2016-08-18 12:47

Kommet själv snart ha blivit överkörd av politikers godtyckliga placeringar av dessa typer av boenden.

Ansvariga politiker gick ut och sa rakt upp och ned att de inte brydde sig om naturreservat, privatpersoners förluster, lagar eller domslut. Bygget ska genomföras och alla ska vara glada.

moderorganisationen (HSB) gav sig in i leken på kommunens sida och vägrar hjälpa sina medlemmar (med själper mer än gärna).

Att kommunen också ökar vinstutagen från sina bolag och tvingar innevånarna att använda de kommunala bolagens tjänster samt ökar priserna på dessa tjänster gör mig rasande. Jag och många andra vill inte använda oss av tjänsterna till att börja med!

Det som pågår är lagvidrigt och utförs av våra politiker som ber dommare bortse från lagen.

Tydligen ska vi som försöker bygga hem och jobbar för att få råd till att flytta sin familj bort från en tvåa (eller bara önskar betala av våra lån) offra oss själva och allt vi äger till andra. Jag är emot en sådan tanke, men det är den tanken som politikerna har.

Det var alltså mycket enkelt att skriva på detta upprop. Uppropet brhöver spridas mycket mer.

Det tråkiga är att SD inte brhöver driva någon valrörelse för att vinna. Våra nuvarande politiker gör ju det åt dom.
Gäst

#32 DEMONSTRERA

2016-08-24 18:00

Vi alla borde demonstrera på riktigt.

Sätta ut bilar, traktorer, långtradare som de gör i Frankrike.

Det blir ofta effektiva beslut till invånarnas fördel.

Anette

#33 Re:

2016-11-17 20:19

#12: Someone -  

 Thank´s, your comment where straight on! Just how it is in Sweden.