Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!

Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget! / Uppdateringar / Skriv ett brev till beslutsfattarna! / Kommentarer


Gäst

#1 Nobelbygget - alternativ

2016-03-08 11:58

Flytta Nobelbyget antingen till gamla posthuset på Vasagatan - byggstil tidsmässigt mycket passande, nära till tåg, flyg, konserthuset och Stadshuset;

eller till Tensta/Rinkeby - vilket lyft för området och många nobelpristagare har invandrarbakgrund. Litteraturpristagaren åker alltid ut till Järvafältet och häromåret var det en nobelpristagare som vuxit upp som gatupojke i Rom. Vilken förebild!!!

 

Gun von Krusenstjerna


Gäst

#2

2016-03-08 11:59

Hej Jag är mäkta irriterad över politikernas ovilja att se hur illa det kommer att se ut med det föreslagna nobel bygget på blasie holmen detta bara måste stoppas i sin linda och Nobel stiftelsen bör erbjudas en lämpligare plats tex uppe vid univeristet som föreslagit med goda själ

Jag hoppas verkligen att ni politiker som forfarande står bakom detta totala övergrepp på Stockholms stadskärna och profil...tänker om och för ovanlighetens skull vågar vika er och inse att folk inte vill ha den fula byggnaden just där någon annan stans ja men inte där I London stoppades just denna rkitekten att ens då fundera på dettqa anskrämliga bygge är ju barrockt om det ändå klubbas igenom så kräv åtminstone att tullhuset byggs in och att fasaden utanpå ska arkitektoniskt harmoniera med kringliggande byggnaders arkitektur för att minska skadeverkningar och förfulningen av området.
nina v k

#3 Re: Nobelbygget - alternativ

2016-03-08 12:04

#1: - Nobelbygget - alternativ 

 Bra tänkt , Gun!!!

POH

#4 Re: Nobelbygget - alternativ

2016-03-08 12:08

#1: - Nobelbygget - alternativ 

 Instämmer till fullo med Gun von Krusenstjerna!


Gäst

#5

2016-03-08 12:34

Stoppa byggvansinnet, flytta Nobelcenter till Vinterviken.
H-O Wagenius Pilz

Gäst

#6

2016-03-08 12:41

Det är så otroligt att den fina platsen i Stockholm planeras att bli ett glasbygge. Det finns så många bra förslag på var ett nobelcenter kan ligga, och de finns så många bra förslag på hur vi ska kunna bevara vår fina stad och göra någonting fint och vackert av den fantastiska platsen. Förstör inte Stockholm mer, Stockholm är unikt med sina gamla miljöer!

Gäst

#7

2016-03-08 12:59

Det tilltänkta bygget är på tok för stort för den platsen! Varför överhuvudtaget Blasieholmen? Finns betydligt bättre ställen att bygga på, gärna utanför tullarna istället. Det skulle kunna bli ett lyft för både Nobelcenter och för den stadsdelen :-)

Hälsningar Per

Gäst

#8

2016-03-08 13:01


Rösta nej till placeringen an Nobelhuset.
Vi har alla ett ansvar att vårda och skydda Stockholm
för framtida generationer.
Det finns andra platser i centrala Stockholm
som kan förskönas genom detta bygge.
Ta Ert ansvar i Stadsfullmäktige!.

Ove Pihl

Gäst

#9

2016-03-08 13:15

Låt Debaser flytta in i det befintliga gamla vackra tullhuset som redan så förträffligt ligger på platsen. Det skulle ge liv åt ett lite väl mörkt hörn av Stockholm. Nobelbygget skulle göra nytta i Kista, vid nya Karolinska eller varför inte i City. Riv något av de fula bankpalatsen på Sveavägen och bygg Nobelhuset där och undvik fiaskot med ett obesökt Nobelkomplex.

Gäst

#10

2016-03-08 13:28

Låt byggnaden står kvar som den är och använd den till något vettigt! Idag har vi många från hela världen som besöker och turistar i vår vackra stad Stockholm som oxo kallas nordens Venedig just för att den är så vacker och unik med sina byggnader och arkitektur, allt vatten och parker runtomkring i staden. Att då riva ner äldre vackra byggnader är ju rent galet! Om det nu behövs byggas något så placera denna nya byggnad i sitt rätta element och inte i en så vacker stadsdel som Blasieholmen.

Vänligen Kerstin 

Agnes
Gäst

#11

2016-03-08 13:38

Låt inte pengar styra utformningen av staden. Nobelbygget är möjligen ett vackert hus men platsen är helt fel. Det verkar väldigt många människor som bryr dig om vår stad inse. BYgg inte ett stort hus i denna känsliga miljö. Huset är många gånger för stort för platsen. Antar att det är tänkt att fungera som hotell. Filial till Grand?

Detta är inte Medelhavet, det är Sverige i Norden. I detta land speglar inte glasbyggnader himlen och vattnet på ett särskilt smickrande sätt, utan det blir allt som oftast i en tråkig gråskala, eller svart. Absolut inte den guldskimrande yta som syns på skisserna. Tror man det är man mer än lovligt lättlurad.

Ta ansvar. Tänk om!  


Vänlig hälsning
Agneta Rääf


Gäst

#12

2016-03-08 13:42

Det är helt obegripligt att Stockholms vackra stad får bli spelplan för privata finansiärer som vill manifestera sig genom ogenomtänkta byggen på fel plats.
Skryt och prestige och svaga tjänstemän. Nobelstiftelsen behöver inget nytt hus där stora delar hyrs ut och trafiken genererar totalkaos.
Vi borde börja om från början med helt nya lagar för kommuners ansvar och återinföra tjänstemanna-ansvaret som togs bort av en lättsinnig och naiv regering.
Charlotte Alexanderson

Gäst

#13

2016-03-08 13:43

Denna hemska låda får inte byggas under några villkor.
Det är mardrömslikt det hela.

Anders Nordvall

Gäst

#14

2016-03-08 13:50

Anser att Nobelbygget ska uppföras i Vinterviken om det ska uppföras alls. Bättre historieanknytning där. Föreslagen plats förstör min hemstad Stockholm. Orimligt att gå emot en väldigt stor enad front av stockholmare som är emot bygget.

- Anders Henning, Kungsholmen

Gäst

#15

2016-03-08 14:23

som urstockholmare är detta bygge sanslöst fult i den miljön
bengt raab

Gäst

#16

2016-03-08 14:30

Jag hoppas verkligen att ni politiker som fortfarande står bakom detta totala övergrepp på Stockholms stadskärna och profil...tänker om !
för denna byggnad passar INTE in där ! och ska det byggas något så är det något som passar ihop med tullhuset !
förslag som restauranger park är det som får platsen att lyfta för både stockholmare och turister från när och fjärran
och som turist boende på grand hotell så ser jag det med stor vikt för näringsliv och kultur verksamhet att den INTE blir byggd

Gäst

#17 Re: Nobelbygget - alternativ

2016-03-08 14:41

#1: - Nobelbygget - alternativ 

 Vinterviken är den självklara platsen där det allra första upphovet till Nobelpriset kom till.

Stockholm behöver inte vara centrum för kulturella aktiviteter.

Janviktor Wahlgren, Roslagen 


Gäst

#18

2016-03-08 14:47

detta har jag väl redan undertecknat? Med vänlig hälsning/robert fröman

Gäst

#19

2016-03-08 14:50

detta har jag väl redan undertecknat? mvh/robert fröman


Gäst

#20

2016-03-08 15:05

Kom ihåg att eftermälet kommer att bli annorlunda än tänkt, besinna er därför och riv upp beslutet att bygga
denna omöjliga kloss i vår vackra huvudstad som främst älskas för dess himmel och hav.

Gäst

#21

2016-03-08 15:11

Använd sjöhistoriska till nobelmuseum och flytta sjöhistoriska till området djurgården vid dyktankshuset och magasinen samt tullhuset för en samlad och miljövänlig ,billig flytt, ingenting behöver rivas . tycker jag. Tore.

Gäst

#22

2016-03-08 15:38

Tycker ni möjligtvis inte det räcker med fyrkantig modernism efter att bl a 453 fastigheter rivits i Klara/Jakob 1951-203???
Varför har just Sthlm överdoserat på modernismen vars storhetstid sedan länge är förbi!? Inget lärt öht av den debatt som pågått sedan 1960-talet om stadens förfulning utan istället ännu en manlig fallos ska till för politiker som är rädda för att Sthlm inte ska synas i omvärlden.... -jo det uppmärksammas internationellt, men pga dess påtagliga hänsynslöshet mot Sthlms bebyggelsehistoria och des överdimensionerade "skrikande" stil dvs _dålig reklam för Sthlm!!!_ -Är det vad ni vill bli ihågkomna för? -"vi som tog Cityplan 1967 ett steg längre!". Fullständigt kontraproduktivt för en redan skadad image där allt som luktar historia är oviktigt. Som sagt, det är som om tiden stod still på 50- eller 60-talen och ännu en gång körs den mkt breda majoritet som säger "Nej" över vilket i sin tur undergräver förtroendet och demokratin. Skärpning nån gång och lyssna till folkviljan denna gång innan det sista av förtroendet för politiker rycker för gott!!!
Mvh Johan Eriksson


Gäst

#23

2016-03-08 15:52

Bästa beslutsfattare, Nobelstiftelsen, Nobelhuset och samtliga finansiärer
Att tillåta att man lägger ett nytt Nobelmuseum på Blasieholmen och i och med det förstöra en av Stockholms vackraste och verkligt historiska plaster så till den grad som det förskräckliga planerade bygget innebär för all framtid är inget annat en ett brott mot all stadsplanering.
Detta kan verkligen inte få ske. Hur man bara kan tänka sig att bygga detta hus som skulle förstöra Blasieholmens vackra och unika miljö.
Tänker man inte inte alls, ni på Nobelstiftelsen. Hur tror ni att Alfred Nobel skulle ha reagerat om hans medel användes till att helt förstöra Stockholms unika miljö. Ni måste verkligen tänka om och placera en nytt Nobelmuseum på något annat ställe och det oerhört fula hus som är föreslaget borde verkligen inte alls komma i fråga. Tänk om och gör rätt.
Hans & Birgitta Lindqvist

Gäst

#24

2016-03-08 16:48

Lyssna på er väljare och rösta nej! Det finns mer lämpade platser i Stockholm än Blaseholmen!
mvh
Anna Hjalmarsson

Gäst

#25

2016-03-08 17:24

Föreslår att Nobelbygget bygges i Vinterviken där Alfred Nobel verkade och genomförde sin dynamitutveckling.
MVH
Charles Hillgren