Förbjud ljudinspelning och mikrofoner på skolan, TIS Malmö

Vi som elever känner att vår integritet blir kränkt på grund av att skolan är utrustad med kameror med mikrofoner som spelar in allt, inkl konversationer mellan elever, under skoltid och utanför skoltid. Dessa ljudinspelningar sparas och lyssnas sedan på av personal, ex rektor. Vi som elever känner att vi inte kan prata fritt med varanda om tex personliga saker då personal sedan tar upp inspelningarna och lyssnar på den när dem har tid över.

Skriv under om ni, elever eller föräldrar, håller med oss och vill stötta propositionen att förbjuda ljudinspelningen, då endast videoövervakning behövs vid olycksfall.

Thoren Innovation School Malmö

 

EDIT:

https://lawline.se/answers/vad-galler-vid-kameraovervakning -

 

Det finns därutöver ett krav på att det måste ske upplysning om kameraövervakning, vilken måste synas genom tydlig skyltning eller på något annat verksamt sätt, 15 § kameraövervakningslagen. Upplysningsplikten gäller i princip vid alla former av kameraövervakning och anledningen är naturligtvis att de som uppehåller sig inom bevakningsområdet ska vara medvetna om att de är övervakade.

KOMMENTAR FRÅN ELEV:

  Jag tror inte någon nånsin vill bli övervakad på det sättet detta kan vara enkelt för personal som inte har något att dölja på sitt arbetsplats men vi elever behöver känna oss säkra och bekväma i skolmiljön och kunna prata om privata saker som ska fortsätta och vara privat!!!

Lukas Patzer & Filip Lundvall IT18    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Lukas Patzer & Filip Lundvall IT18 överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook