Förändra psykiatrin och vården!

Under många år och i nutid kämpar tusentals människor i Sverige i kampen mot både fysisk och psyskisk ohälsa.

Jag tror dem flesta känner till någon som lider av psyskisk ohälsa men ändå känns detta ämnet än idag som något overkligt, något som inte existerar. Jag själv lider av denna sjukdom och är så trött på att alltid behöva söka, söka och återigen söka vård utan någon större hjälp alls. 

Att sjukskrivna står utan sjukpenning eller blir av med den innan de ens blivit friska är ju helt ohållbart. Eller att personer som lider av psyskisk ohälsa inte får någon hjälp, vilket i många fall leder till självmord är helt oacceptabelt!

Vi måste ta upp dessa problem och lösa de en gång för alla, såhär kan det inte vara. Hur kan detta vara okej 2021? Har inte alla rätt till vård i detta landet?

Jag vill nu nå ut till alla i Sverige som kämpar för sig själv eller bekanta som inte får hjälp inom vården på ett sätt som borde vara självklart! 

Här är 3 stora punkter som måste förändras omgående:

1. Försäkringskassan måste införa nya regler, de borde inte kunna neka en läkares bedömning angående sjukskrivning när denna är extremt viktig i många fall, exempelvis för utmattning eller allvarlig sjukdom som påverkar ens vardag totalt.

Jag tror inte någon vill vara sjukskriven men ibland hamnar man där i livet och det ska inte behöva vara en så svår process.

Det tog mig själv 2 år att ens få diagnosen utmattningssyndrom och psyskisk ohälsa, och det är bara en bråkdel av alla bekymmer. Läkarbrist som leder till att bedömningen knappt kan påbörjas eller följs upp ordentligt. Det är inte konstigt att människor ger upp till sist, men vi alla har rätt till sjukvård!

2. De måste även ändra sin väntetid, är det så låg brist på personal i försäkringskassan att det ska ta 3 månader innan människor får sjukpenning? Det pratas om hög arbetsbrist och många arbetslösa i detta landet, då borde det finnas jobb på försäkringskassan. Det finns folk som inte har besparingar pågrund av sjukdom och kris, vilket leder till att många står där utan en enda krona. Något slags minimum måste finnas att få vare sig om man är arbetslös eller studerande i grunden innan sjukskrivningen.

3. Psyk akut och vuxenpsykiatrin måste börja ta människor på allvar och hjälpa till när folk kommer dit och ber om hjälp. Att bara skicka hem patienterna med lugnande är ingen lösning. Det är heller inte optimalt att stå på kö till en psykolog i flera månader. Varför har man då en akutmottagning?

Var är alla psykologer?

Ska folk behöva hamna på gatan eller bli självmordsbenägna för att vården inte ser ut som den ska?

Nej, det är dags för en förändring och det är nu!

Håller du med så skriv gärna under denna artikel och dela vidare, låt oss få en ändring på detta en gång för alla för jag vet att så många lider av dessa hemska besvär utan hjälp!

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Caroline Larsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )