Fiskesverige kraftsamlar mot den felaktiga domen ang personliga fiskekort.

Screenshot_20201204-113331_Drive1.jpgScreenshot_20201204-113238_Drive1.jpg(På bilder, Länsstyrelsens yttrande över domen som ska skickas med till hovrätt/åklagare. Ärendet, hur lagen feltolkats, samt konsekvenser pga domen förklaras tydligt och ingående här.)

Vi skriver nu på denna namninsamling, för att tingsrättsdomen (Mål nr: B3763-19 gävle tingsrätt) ska tas upp och omprövas av hovrätten för nedre Norrland. Och för att vi vill få till en ändring av den, gällande tingsrättens felaktiga bedömning kring utformningen av fiskekort.

Då det har kommit att bli ett stort hot mot allt som har med fiske att göra, och mot alla vatten i Sverige.

Tingsrätten feltolkar lagen, och anser inte att det finns stöd i lag eller förordning ang fiskekortens utformning på enskilt vatten med fiskerätt. Här frias alltså personerna från olovligt fiske, trots att de saknat lov att fiska , eftersom de förökt fiskat på sina vänners personliga fiskekort i efterhand när fisketillsynsperson kom.

Som ett exempel kan i praktiken hur många som helst fiska på en persons personliga årskort i någon laxälv...Och det finns hur många exempel som helst att ta.

Att kunna utöva fisketillsyner med stöd av lag och förordning, samt också att få in sina fiskekortsintäkter rätt och riktigt är bland det viktigaste, för att kunna bedriva ett hållbart fiske i alla vatten av många olika anledningar.

Om den felaktiga tingsrättsdomen vinner laga kraft, så äventyras detta , och därmed framtiden för alla vatten i Sverige.

Då ca 2 miljoner människor fiskar årligen i Sverige, och fisket omsätter miljardbelopp.

Så är det av största vikt att detta tas allvarligt på.

Och därför gör nu vi aktörer och utövare av fisket en namninsamling för att uppmärksamma alla berörda på detta. 

Namninsamlingen ska i första hand skickas till hovrätten för nedre Norrland, samt Åklagarkammaren i Gävle. Men även till andra berörda myndigheter och organisationer.

För att få till en ny prövning av detta , samt den avgörande ändring av tingsrättsdomen som fiskesverige behöver.

 

 

Gällande: Dom med dnr 5000-K696126-19.  Mål nr B3763-19  Målet ligger nu hos hovrätten för Nedr​e Norrland, B 608-20, efter överklagande från Åklagarkammaren i Gävl​e 11/5-20  

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Hanna Nordstrand överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...