Behov av farthinder i Herrängen, Stockholm

Vi har märkt att gatorna i Herrängen är förvånande tungt trafikerade och att många kör alldeles för fort. Området är fullt av snäva kurvor och korsningar med höga häckar som gör sikten nedsatt. Trottoarerna är ofta smala och saknas ibland helt och hållet. Flera av oss har varit med om att våra barn varit nära att bli påkörda och oroar oss mycket över situationen. Våra farhågor bekräftas av en studie av Riksförbundet Motormännen nyligen, där varannan bilist visade sig köra för fort utanför landets grundskolor.

Vi vill våga låta våra barn på egen hand springa till kompisarna på gatan och gå till skolan men tycker att något måste göras åt trafiksituationen för att det skall kännas säkert. Vi föreslår att farthinder snarast placeras ut i området, tex stora blomlådor som täcker halva gatans bredd. Man bör också se till att det är väl skyltat med varning för lekande barn. Om bilarnas hastighet sänks ökar trivseln på gatorna och den sociala samvaron mellan de boende.

Avstånden i Herrängen är korta så det finns ingen vinst med att köra snabbt. Däremot är ett barns liv fullständigt oersättligt.

Om du vill stödja det här förslaget, skriv under nedan så skickar vi namnlistan till kommunen tillsammans med vårt förslag.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Erik Boberg kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...