Ett litet utspring är bättre än inget utspring. Student Lidköping 2020.

På torsdag ska utbildningsnämnden i Lidköping ta ett beslut huruvida ett litet utspring per klass kommer att hållas eller inte under studenten på De la Gardie 2020. Med denna namninsamling vill vi visa på att många elever är positiva till ett utspring, även om varje elev endast får ha ett fåtal anhöriga närvarande. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utspring för studenter 2020 är att skolan: 

  • säkerställer att utspring endast får genomföras för en klass eller en mindre grupp i taget för att undvika trängsel
  • informerar familjer och närstående att de endast får vara utomhus där tillräckligt avstånd kan upprätthållas
  • begränsar antalet besökare så att man undviker trängsel
  • informerar om att de som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år helt bör avstå från deltagande

Vi som skriver under denna namninsamling menar att ett utspring går att genomföra med dessa rekommendationer. Vi är väl medvetna om de uppoffringar vi behöver göra i jämförelse med en vanlig student och vi är villiga att göra dem. Vi ser inte heller någon anledning till att ställa in utspringet, eftersom det i vanliga fall samlas runt 8000 personer på skolgården framför De la Gardie, och det borde därför vara möjligt att undvika trängsel om det är 100 personer närvarande. Vi vill ha chansen att få springa ut från skolan och ut till friheten tillsammans med vår klass, eftersom det är det studenten handlar om för oss. Denna namninsamling kommer på onsdag kväll att skickas till utbildningsnämnden i Lidköping och till skolledningen på De la Gardiegymnasiet.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Hanna Larsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...