Ny ersättningsform för att skydda barn i riskgrupp mot smittor som finns på förskola/skola

I dagsläget saknas ersättningsform för vårdnadshavare till barn i riskgrupp för att skydda dem, då smittor finns på förskola/skola.

Exempelvis drar nu magsjukesäsongen igång som pågår fram till mars/april. Vår femårige son med typ-1 diabetes riskerar veckovis inläggning på sjukhus vid magsjuka då det kan resultera i att han blir svårt sjuk. Vi har i dagsläget valet att stanna hemma med honom utan ersättning för att skydda honom om det finns risk för honom att smittas eller att lämna honom på förskolan trots riskerna det eventuellt innebär. VAB är till för om han är sjuk och får ej användas i de lägena. Sjukvården rekommenderar att vi ska hämta hem honom om någon exempelvis kräkts i hans lokaler på förskolan. 

Systemet i Sverige saknar i dagsläget ersättningsform för vårdnadshavare i dessa och liknande fall, vilket är hög tid att se över. Hur ska vi annars kunna skydda våra barn i riskgrupp?

En ny form av ersättning bör tas fram för att ta bort glappet som nu finns i systemet för barn i riskgrupp och deras vårdnadshavare!


Mimmi Larsson Markebo    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Mimmi Larsson Markebo kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...