Buss 869

Buss 869

En av de viktigast åtgärderna för att minska biltrafiken är en bra kollektivtrafik.
Vi på Dalarö har haft förmånen av direktlinjen 869 som tagit oss till Gullmarsplan på 40 minuter och även om det bara är entimmes trafik (i rusningstid) så har det gått fortare än att ta buss 839 till Handen och därefter krångla sig genom trappor, torg, tunnlar och rulltrappor för att ta pendeltåget.

Nu i och med flytten till Slakthusområdet så har restiden förlängts med 15 minuter i vardera riktningen (om vi inberäknar den glesare turtätheten på T-banan). Om man dessutom skall stå i regn och rusk utan tak över huvudet så blir inte denna linje populär.
Trettio minuter per dag är tillräckligt mycket för att man skall välja bilen till någon av infartsparkeringarna, som ju tyvärr också är överfulla.

Tänk konstruktivt och gärna utanför boxen. Låt 869 gå till Gullmarsplan och flytta bussar med högre turtäthet till Slakthuset så borde det underlätta platsbristen vid Gullmarsplan på ett bättre sätt. Eller en buss som går till Västerhaninge istället för Handen vilket skulle korta resvägen till tåget.

Förbättra, inte försämra, kollektivtrafiken till och från Dalarö.
Vissa måste nu ta bilen för att hinna till jobbet.

Gärna synpunkter från andra på Dalarö samt vart vi skall skicka våra protester.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jan Nordin lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )