Bojkott av Hisingens Zoomarknad

Vi på Eragons Omplacering av Marsvin är rejält trötta på att dåliga råd lämnas av en zooaffär som funnits i samma regi och på samma plats sedan 1978.

Hisingens Zoomarknad bryter konsekvent mot djurskyddslagstiftningen som säger att flockdjur ska hållas med artfrände.

Dessutom rekommenderar Hisingens Zoomarknad  att marsvin ska hållas utan gömsle i sin livsmiljö, även detta på tvärs med vad svenska lagstiftningen föreskriver.

Tack vare att Hisingens Zoomarknad  är en butik som säljer mycket djur har vi vid oräkneliga tillfällen sedan 2006 när Eragons startade på Hisingen tagit in marsvin för omplacering i riktigt bedrövligt skick trots ung ålder. Ägarna har följt Hisingens Zoomarknads skötselråd:

 ensamt marsvin i liten bur 80x40, utan gömsle/hus och med pellets, salt och mineralsten. Minimalt med hö eller inget alls.

Vi uppmanar alla som känner för det lilla livet i buren utan vän att bojkotta Hisingens Zoomarknad  och gärna tala om för dem varför. Tala gärna med andra också, dela namninsamlingen på facebook och andra sociala medier för om de får ett massivt motstånd så kanske det äntligen förändrar sina skötselråd och marsvinen kan få en vän, gömslen och hö.

Eftersom det är vänner, hö och C-vitaminrika grönsaker marsvin behöver - inte pellets och mineralstenar. // Irene Lis

 

 

Eragons Omplacering Av Marsvin www.eragons.se   https://www.facebook.com/eragonsmarsvin   https://www.facebook.com/groups/111583142194140/  

 

 

Eragons är en ideell förening som startade 2010.

Varje lördag klockan 10-13  finns vi på Nansensgatan 4 i källaren, en trappa ner på gaveln, skyltat på lördagar. Vi omplacerar och hjälper till med skötsel. Klipper klor och päls. Vi hänvisar till bra veterinärer, bekämpar ohyra, svamp och tipsar om olika knep. Vi säljer hö, spån, marsvinsmys, örtmediciner för diverse besvär som marsvin ofta får och vi är väldigt glada för underlätta för marsvin att få ett bra liv. Ibland har vi bolådor, hagar, smycken och annat till salu men sortimentet varierar lite beroende på vad vi får tag i. En del är beganat och rengjort men vi är tydliga med vad som är vad.   Välkomna!


Irene Lis Eragons    Kontakta namninsamlingens skapare