Bevara Reträttvägen bilfri!

Nu blommar snart ett hav av vitsippor i naturreservatet Reträtten. Många Örebroare har som tradition att åka och titta på vitsipporna varje år. I år kan de göra det utan rädsla för bilister i 70 km/tim!

Sedan hösten 2018 har Reträttvägen mellan Adolfsberg och Sörbyängen varit stängd för genomfart av biltrafik. Sedan dess har det varit en markant ökning av gångare och cyklister som i lugn och ro gått och cyklat längs grusvägen. Det är även populärt för skolklasser och förskolegrupper att gå upp i skogen och nu har de sluppit korsa en farlig bilväg.

Reträttvägen är planerad att vara avstängd tom hösten 2019, sedan ska den öppnas för biltrafik igen.

Låt oss bevara Reträttvägen bilfri även i framtiden! Med en cykel- och gångväg intill reservatet skapas god tillgänglighet till den gröna oas som skogen erbjuder. Skriv under nu!

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Maria Ernekrans överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor. Vi kommer att marknadsföra denna namninsamling för personer som tittar på andra namninsamlingar på vår hemsida, men ännu inte har sett just denna.

Facebook