Behåll valfriheten inom hemtjänsten i strängnäs kommun

Gör din röst hörd genom att skriva under så vi får behålla valfriheten i strängnäs kommun
inbound86805091974174488.jpg

Socialnämnden har beslutat att avveckla lov (lagen om valfrihet) Dom vill istället använda sig av lou (lagen om offentlig upphandling) 

Förlaget lyder som följer:

Man vill att 50% av hemtjänsten ska utföras av en privat utförare och resterande 50% ska vara kvar i kommunal regi. Då kommer man istället att dela upp Strängnäs i två geografiska områden som var och en av utförarna får.

Det innebär att alla våra hemtjänstkunder i Strängnäs kommun inte längre kommer att ha den valfriheten dom idag har, möjligheten att välja eller byta utförare.

Man vet enligt undersökningar att med LOV ökar kvalitén.

Vi lever på 2021 talet, vi väljer privata skolor åt våra barn. Vi har möjlighet att välja vilken vårdcentral vi vill ha, eller vilken vi inte vill ha. 

Man säger att man istället för att få med förlust på 13 miljoner kronor så kommer man "bara" gå med ca 10 miljoner kronor i förlust om man går över till socialnämndens förslag och upphandlar lou.

Livskvalitén kommer att förändras till det sämre,  är det verkligen värt 3,2 miljoner? 

Det är dags att göra våra röster hörda! 

Jag skriver under för att Behålla valfriheten I strängnäs kommun!

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Tove Hammarfeldt lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...