Begränsa inte utelivet, vi vill ha ett levande Öregrund!

Vi är många som gärna vill bo på en ort med en levande atmosfär - möjlighet att äta ute, lyssna på musik eller dansa och träffa nya människor. Efter en namninsamling från en grupp enskilda personer som vill inskränka restaurangernas möjlighet till verksamhet lutar det åt att politiken nu tror sig ha tillräckligt stöd för att begränsa krogarnas tillstånd att få spela musik.

Ett förslag som diskuterats är tyst från kl 22 söndag till torsdag, och från kl 01 fredag och lördag. Kl 22.00 en onsdag mitt i sommaren är det många sällskap som fortfarande sitter och äter sin middag, eller precis avslutat fördrinken på båten i gästhamnen för att sedan gå ut och lyssna på musik, då ska det helt plötsligt vara tyst i hela Öregrund?

Med extremt kort säsong för verksamhet skulle skillnaden för restaurangerna bli enorm, och med redan stora utmaningar med extremhöjda marktaxor och lågkonjuktur kommer det betyda att många behöver stänga. Det skulle skapa en negativ spiral som i förlängningen kommer ge effekt på övrig handel och näringsliv.

Öregrund är och har under många decennier vart en plats för underhållning, mat och möte. Den stora majoriteten av boende, besökare och verksamma väljer Öregrund av bland annat den anledningen. För med fler och bättre restauranger har mängden besökare ökat. Det i sin tur har lett till att fler småbutiker öppnat och att övrig handel och service får ett större underlag att leva på, året runt. Med sommarens puls som kontrast mot vinterns lugn blir Öregrund en attraktiv plats för besök och inflyttning. 

För inflyttning börjar oftast med ett besök. Östhammars kommun är stor och med arbetsgivare som skriker efter kompetens spelar Öregrund en viktig roll som skyltfönster för de ungdomar och unga vuxna som snart är redo för arbetslivet.

Uppsidorna med ett Öregrund som fortsatt tillåts fyllas av musik och underhållning under sommarveckorna överväger de enskildas intressen. Nöjeslivet är en motor för lokalsamhällets överlevnad och tillväxt och vi tror att de som ställer sig bakom vår sak är så pass många att det visar på allmänhetens vilja.

 

Skriv på för att försöka behålla Öregrunds uteliv genom att inte tillåta förslaget till begränsning.

Namninsamlingen är öppen till söndag 1 oktober kl 24.00 för både fastboende, sommarboende och besökare, Öregrund är till för oss alla.

 

Vänligen
John Strand
Företagare Öregrund