Barnen i Hisings Kärra ska ha rätt till trygg skolgång i sin egen stadsdel!

Vi kräver att Grundskolenämnden i Göteborg omgående uppdrar åt Grundskoleförvaltningen att utan dröjsmål ändra de beslut om skolplacering som innebär att:

1) De fåtal barn i åk 3 på Lillekärrsskolan, vissa som enda barn i sin respektive klass, som till åk 4 har blivit placerade i en helt annan stadsdel (på Gårdstensskolan och Lövgärdesskolan i Angered).

2) De barn som idag går på Kärraskolan F-3 och som ej fått önskad placering på Kärraskolan 4-9 och som istället fått placering på Klarebergsskolan och även på skolor utanför Hisings-Kärra.

3) De barn som idag går på Klarebergsskolan åk 6, vissa som enda barn i sin respektive klass, som till åk 7 har blivit placerade i en helt annan stadsdel (t.ex. Lövgärdesskolan i Angered)

Anledningen är att ovan beslut om skolplacering strider mot Barnkonventionen, Skollagen, Kommunens egna riktlinjer för skolval samt yttranden från Skolväsendets överklagande nämnd. Vi kräver att barnen i punkt 1) placeras på Klarebergsskolan och att barnen i punkt 2) placeras på Kärraskolan samt att barnen i punkt 3) placeras på Klarebergsskolan.

Alla barn som bor i Hisings Kärra ska ha rätten till skolgång i Hisings Kärra!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Fredrik Färm överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook