AleVikingagardskavarakvar

Många är känslorna när kommunen lät göra gällande att Vikingagården ska stängas ner på sikt. Vi är många som årligen besöker den stora marknaden som hålls på våren som anser att detta är vansinne! Att stänga ner vikingagården är på sikt något som kommer skada kommunen då det är ett av de få turistmål som finns i kommunen!

Det som behövs är att kommunen satsar på marknadsföring, men politikerna tappar bollen fullkomligt när de intervjuas i GP
http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2668221-turistmal-i-ale-ska-avvecklas-i-sommar
De hade världens chans att marknadsföra marknaden den 2-3 Maj och på så vis dra MER folk (och genom det mer pengar) till gården än vad som skett tidigare år.

Men inte ett ord sägs om marknaden som förra året drog över 300 vikingar som levandegjore gården som ett handelscentrum i det vikingatida Västra Götaland. Bland dessa vikingar finns folk från när och fjärran, det kommer vikingar från hela Norden, Europa, till och med från Australien och USA.  Så intresset för gården och evenemang på gården är stort!

Vi är många runtom i landet som inte tycker det här är ok, gården har potential att utvecklas vidare. Det finns planer på att bygga ut med fler hus och det finns många eldsjälar som är involverade i att levandegöra och underhålla gården.

Genom denna namninsamling vill vi få kommunen att tänka om, att inse att det är ett misstag att stänga ner gården och gå miste om den anda som genomsyrar platsen. Vi är många vikingar som ser Ale vikingagård som ett andra hem. Vi vill inte att gården stänger ner, och nu höjer vi vår röst och visar att vi inte håller med politikerna!

 

En hel värld står i brand,

och så många söker sina rötter i en tid av ändlösa påhopp

och en rasism som blossar.

I allt detta finns ett tryggt lugn dit flera människor söker sig,

söker sig för att finna trygghet, lugn, harmoni, och historia...


Angelina Caija Svan    Kontakta namninsamlingens skapare