Åka flak i Falköping studenten 2020

Som det ser ut idag har folkhälsomyndigheten rekommenderat att studentflak borde ställas in då det kan bildas folksamlingar med fler än 50 stycken. Här i Falköping ser vi dock möjligheter att vi enkelt kan undvika stora folksamlingar. Vi vill nå fram till bland annat transportstyrelsen som främst avgör om studentflaken får utföras.

Vi har Sankt Olfosgatan som även är känt för att vara nordens längsta strög. På detta stora strög brukar studentflaken åka. För att undvika stora folksamlingar skulle man kunna förlänga sträckan för studentflaken genom att åka på Sankt Olofsgatan (ströget)  sedan fortsätta hela Wetterlinsgatan sedan svänga in på Hollendergatan sedan ner på Trädgårdsgatan och sedan svänga in på Sankt Olofsgatan igen. Denna sträcka blir totalt cirka 4.5 kilometer med breda trottoarer större delen av vägen. Med denna förlängda sträcka och exempelvis markeringar på gatan kan vi undvika större folksamlingar. 

I hela Falköpings kommun som är en geografiskt stor kommun har vi en befolkningsmängd på cirka 30 000. I mindre städer som Falköping med endast en gymnasieskola ser vi möjligheter med att studentflak kan utföras helt säkert utan större risk för smittspridning. Om också ströget förlängs finns det gott om plats att spridas ut på. Studentflaken kan även betraktas av de som bor i bostadshusen längs vägen och därmed undvika smittspridningen ännu mer. Anhöriga får även uppmanas att stanna hemma och ta ett eget ansvar.

Vi gör denna namninsamling för att uppmärksamma att det finns möjligheter med att utföra studentflaken och samtidigt följa rekommendationerna att inte överskrida fler än 50 personer. V

Här är en bild på den sträcka som vi kommer med förslag om:

96213475_2076001419212358_8747305260332089344_n1.jpg


Emilia Valfridsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Emilia Valfridsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...