Dra in skadeståndet till den våldtäktsman som fick 840 000 kronor

Kontakta namninsamlingens skapare

Uppdatering

2022-01-19 12:04:39

Vi vill bara säga ett stort tack för att du skrev under namninsamlingen som krävde att skadeståndet på 840,000 kronor som justitiekansler Marie Heidenborg delade ut till en dömd våldtäktsman skulle dras in. Nästan 230 000 personer skrev under och det är en av de största protesterna någonsin i Sverige. Till en början vägrade Justitiekanslern att varken träffa eller prata med oss. Men efter vi förklarat att vi tänker vänta ut henne på kansliet så ändrade hon sig snabbt. Över 220 000 namnunderskrifter var dock inget som Justitiekanslern verkade ta något allvarligt på och hon vägrade att ändra beslutet eller sin uppfattning om det. Det är väldigt sorgligt och oroväckande inför framtiden eftersom det innebär att Sveriges justitiekansler kan komma att fatta liknande felaktiga ersättningsbeslut till framtida våldtäktsmän. 

 

Ditt stöd har dock lett till att mängder av människor har engagerat sig i frågan. Vid sidan av insamlingar till brottsoffren har det blivit en politisk fråga och så sent som förra veckan debatteras ämnet i riksdagskammaren. Vi är tacksamma att det finns starka politiska krafter som nu vill se en förändring. En välrenommerad professor i civilrätt vid Stockholms Universitet, Marcus Radetzki har även konstaterat att Justitekanslern gjorde juridiskt felaktiga val. Han har skrivit en rapport där han kritiserar Justitekanslerns agerande, rapporten går att läsa i sin helhet här nedanför:

 

https://www.nyjk.se/

 

Vid sidan av detta har två privatpersonen även gjorts en ny namninsamling med krav på att regeringen ska tillsätta en ny justitiekansler. Sverige kan inte ha en justitiekansler som väljer att tolka lagen på det här sättet. Om du håller med och vill ha ny justitekansler, stöd uppropet och skriv gärna under i länken nedanför:

 

www.skrivunder.com/valdtaktsman_ska_inte_belonas_jag_vill_att_regeringen_tillsatter_en_ny_jk

 

Ikväll, onsdagen den 19 januari klockan 20,00 kommer SVTs Uppdrag Granskning att sända ett reportage som heter ”våldtäktsmannen och skadeståndet”. Där ställer Uppdrag Granskning Justitiekanslern och andra myndighetspersoner mot väggen samtidigt som man ställer sig frågan om gärningsmannen verkligen var så gammal som han antytt. Det går även att se programmet redan nu på SVT Play och länken finns här nedanför:

 

www.svtplay.se/video/33906890/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-valdtaktsmannen-och-skadestandet?info=visa

 

Vi ville bara med detta meddelande ge en kort uppdatering. Gå gärna in och läs Marcus Radetzkis rapport, skriv under namninsamlingen och kolla på Uppdrag Gransknings program.

 

Tack för din tid och tack för ditt engagemang.


Tillsammans kan vi förändra!Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...