Rädda Petersvik undan rivning

Kontakta namninsamlingens skapare

Listan insänd till Stadsbyggnadsnämnden

2012-03-31 13:17:32

Bifogar underskrifter för en namninsamling som protesterar mot att Petersvik skall jämnas med marken och ersättas med en stor asfalterad logistikpark.

Flera har uttalat att Petersvik är en unik miljö som bör bevaras, dags för Sundsvalls kommun att ta ansvar och bevara denna unika miljö till barn, barnbarn och kommande generationer, Petersvik är en del av Sundsvalls industrihistoria som inte kan återskapas om den en gång är utplånad.

Ken Larsson, uppvuxen på Alnö


Ken Larsson

Namninsamlingen stängd

2012-03-31 13:11:26

Jag stänger nu denna namninsamling och lämnar över påskrifetrna till Sundsvalls kommun som protest mot detaljplanen.

Återkommer med ny namninsamling om det blir aktuellt.


Ken Larsson

Nu krävs krafttag - sprid kännedom om Petersvik och facebooksidan samt protestlistan

2012-02-06 12:50:51

Från Facebooksidan

Länsstyrelsen AVSLÅR väckt fråga om byggnadsminne. Huvudsakligen på grund av svårigheten för en långsiktig förvaltning med tanke på planerna att omvandla Petersvik till industriområde. Miljöns arkitektur- och kulturhistoriska värden framhålls dock som mycket betydande.

Det behövs alltså en stor uppslutning om det skall gå att få politikerna att ta reson.

Man vill alltså omvandla en kulturhistorisk idyll till en asfalterad containerhamn.



Ken Larsson

Sprid protestlistan Rädda Petersvik undan rivning

2012-02-02 11:55:48

Enligt prognoser kommer sysselsättningen inom industrin att minska och sysselsättningen inom handel och tjänstesektorn att öka, så det är ganska klart att detta är ett mycket kortsiktigt synsätt. Om man tittar på de stora containerterminalerna runt om i världen så automatiseras de allt mer, och den föreslagna terminalen kommer inom några år från färdigställandet att sysselsätta en mycket liten personalstyrka, företrädesvis operatörer som övervakar automatiska system. Så på sikt blir nettotillskottet av arbetstillfällen noll eller negativt.

Om kommunen i stället satsar på att göra det nuvarande området tillgängligt genom att utveckla besöks- och turistnäringen i området (kommunen har ju redan löst in ett antal fastigheter som kan utgöra en bas för detta) så kommer säkert fler arbetstillfällen att skapas. De framtida generationerna kommer inte att förlåta om området skövlas.

Alla som skrivit på detta upprop, hjälp till att sprida det till vänner och bekanta så att riktigt många skriver på och kanske påverkar politikerna till att tänka om innan det är för sent.


Ken Larsson



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.