Stoppa maktmissbruk och rädda hästarna

Kontakta namninsamlingens skapare

Dela och be era vänner att skriva under

2017-08-30 11:34:50

Vi ber er att dela denna petition med alla era vänner och uppmana dem att skriva under. Vårt djurskydd är tyvärr inte så bra som det ofta vill påskina. Djurskyddsärenden handlar allt för sällan om vanvårdad av djur, utan istället om centimetrar och utformning på ligghallar mm. Saker som djurägaren åtgärdar efter tillsägelse, men sedan ändå ligger hen i fatet då länsstyrelsen lägger föreläggande på rad. Efter tre föreläggande, oavsett om de redan är åtgärdade, så kan länsstyrelsen omhänderta dina djur, belägga dig med djurförbud på livstid och ödelägga både ditt och dina djurs liv. Och allt detta utan att djur eller djurägare har rätt till bevisprövning i tingsrätt. Detta är varken rätt eller rimligt och har förödande konsekvenser både för privatpersoner och deras djur, och även djurnäringen som sådan. Vi ska ha ett starkt och gott djurskydd, som värnar djuren mot lidande och förtryck. Men vi ska inte ha ett godtyckligt förfarande där rättsäkerheten brister för både djuren och deras ägare, med oöversiktliga konsekvenser.

Har du inte skrivit under redan, så gör det, och dela, dela , dela och uppmana dina vänner att skriva under och dela i sin tur. 
Den 30 september 2017 upphör insamlingen och namnunderskrifterna kommer att överlämnas till landsbydgsministern och landshövdingarna i Skåne och Kalmar.

Varje underskrift är viktig. Hjälp oss att göra skillnad för dig och ditt djurs skull.


Jeanette Richert, Riksdagskandidat CenterpartietDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.