Legalisera icke-dödliga vapen för civilt bruk

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Legalisera icke-dödliga vapen för civilt bruk.


Gäst

#1

2016-02-11 19:08

För att jag jobbar med verkligheten och vet hur den ser ut på andra sidan
Elaka Gubben

#2 Att kunna försvara sig handlar om att kunna undgå brott

2016-02-11 20:13

Att kunna försvara sig för att komma undan förövare handlar om att rädda sitt eget liv och hinna fly undan innan Polisen hinner kommer på platsen.  Att legalisera pepparspray och elpistol gör att den utsatte har möjlighet att hinna sätta sig i säkerhet genom tillfälligt bedöva förövaren. 

Nisse polis

#3 Våld föder våld

2016-02-11 20:34

Dummaste jag hört! Att legalisera detta ger brottslingar frirum att agera med dessa medel, pepparspray och tårgas är livsfarligt i fel händer, likaså elpistoler som inte ens polisen själva får använda kan döda, räcker med ett dåligt hjärta.

Sprayen har även polisen utbildning i att använda. 

Att tillåta detta ger långsiktigt grövre övervåld från våldsverkarna, om du har en sprayburk har de istället två och våldet är fött. Vakna!

Realisten

#4 Re: Våld föder våld

2016-02-11 20:37

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

 Si vis pacem, parabellum - om du vill ha fred, förbered för krig.

Gammal romersk visdom.

Svaghet lockar angripare, endast styrka kan hålla dem borta. Vad föredrar du, att en hjärtsjuk våldtäktsman dör eller att din dotter blir ett paket?

Nisse polis

#5 Re: Re: Våld föder våld

2016-02-11 20:43

#4: Realisten - Re: Våld föder våld 

 Svaghet lockar fega människor.. 

Jag föredrar att inte överfallet sker överhuvud taget, att sätta till åtgärder om att legalisera produkter som går under vapenlagen är bara pinsamt, kommer aldrig hända.

Finns lagliga hjälpmedel att köpa, finns även flertal åtgärder som är bättre att göra än att göra vapen lagliga. Tror du också förstår att förövarna kommer då också ha lättare tillgång till peppar och tårgas, och om mannen har det och dottern? Vad händer? Gäller att tänka lite längre "realisten" jag är ute i verkligheten varje dag

Realisten

#6 Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-11 20:53

#5: Nisse polis - Re: Re: Våld föder våld 

Förövarna får idag tag på pistoler, kalashnikovs, handgranater och t.o.m raketgevär inom några timmar så jag är inte särskilt orolig över att några kriminella skulle köpa laglig pepparspray, det är det sista jag oroar mig för.

Nisse polis

#7 Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-11 21:29

#6: Realisten - Re: Re: Re: Våld föder våld 

 Exakt, vad hjälper en elpistol eller spray då.. Zzz.. Om våldtäkts männen vet att spray i lagligt kommer dom utrusta sig med annat för att kunna genomföra dådet, glasögon mot sprayen och tjock jacka mot elpistolen, istället blir kanske offret sprayad och därmed gör offret försvagat, som jag skrev, våld föder våld.

Du behöver inte svara på detta då jag känner att diskussionen är på så oss låg nivå och argumenten du har låter som det kommer från en yngre generation eller någon som inte jobbar i verkligheten

Realisten

#8 Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-11 21:32

#7: Nisse polis - Re: Re: Re: Re: Våld föder våld 

Om vapen aldrig kan förhindra våld, utan tvärtom endast leder till värre våld, varför är ni poliser beväpnade?
Sluta genast med att bidra till ett våldsamt samhälle och avväpna er kvickt! Ingen hund, ingen pistol, ingen spray, ingen batong. Gå som vanliga människor och gör samhället lugnare genom er försvarslöshet. Glöm inte att aldrig göra motstånd om någon ger sig på er. Motstånd gör bara förövaren argare och förvärrar situationen.


Gäst

#9

2016-02-11 23:31

Mer vapen åt Svenskarna!
P

#10 Bild

2016-02-12 00:08

Schack matt!


Gäst

#11

2016-02-12 01:54

För det är dags att vi försvarar våra barn ,kvinnor,våra bilar,och mot alla överfall och misshandel.

Gäst

#12

2016-02-12 02:11

Men vad gör man om våldsverkaren är beväpnad. Då åker jag också på en stöt

Gäst

#13

2016-02-12 05:37

Kvinnor måste ha rätten o möjligheten att försvara sig ( tänker på min sambo o dotter )

Gäst

#14

2016-02-12 05:55

En nödvändighet med utvecklingen i samhället idag, alla ska ha rätt att försvars sig och se sina mot dom kriminella elementen som sakta men säkert tar över landet bit för bit medan vår poliskår står och tittar på.

Gäst

#15 Re: Våld föder våld

2016-02-12 06:04

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

 Om du nu jobbar i det så måste du ju inse att våldet är fött, det du säger är att vi inte ska ha en chans att försvara oss buset har skiten ändå. För står dock din frustration över förslaget då det tar udden av din maktposition som polis eftersom fredliga privatpersoner är dom enda som har respekt för polisen och skulle det finnas spray och batonger även där så är ni ju ingenting längre. Men med tanke på hur tandlösa och mesig ni är mot buset så är förslaget det bästa som kan ske, ni kan ju inte hantera läget i lande nu så ni klarar ju inte det bättre om ett halvår...

Nisse polis

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-12 06:09

#8: Realisten - Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld 

Lägg ner, polism har våldsmonopol och kan inte jämföras med en vanlig privatperson, skillnaden är att polisens vardag består av en del våld som man måste skydda sig mot pga arbetet, det är ungefär som en takläggare ha fallskydd för att inte trilla ner i sitt arbete. Jämför aldrig en polis med en privatperson för då är du snett ute, likaså dessa jävla medborgargarden. = rädda människor som inte har någon verklighetsförankring och som läser Aftonbladet för mycket.

När vanliga privatpersoner börjar beväpna sig har det gått långt, exempel på detta är tex USA.

Säger sig själv att förövaren beväpnar sig efter den rådande situationen. Om din dotter har spray kommer förövaren skydda sig mot detta samt ha något ännu värre med sig som istället kan resultera din dotters död pga desperation från förövaren, vill du att din dotter ska dö istället?

Realisten

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-12 07:48

#16: Nisse polis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld 

Så om en polis försvarar sig med vapen, då är det effektivt, men om en lika skicklig privatperson försvarar sig med vapen är det av någon märklig anledning ineffektivt? Sitter det magi i polisuniformen? Och buset känner väl till att ni poliser har pistol, batong och pepparspray så då borde väl dem "beväpna sig efter den rådande situationen" och därmed borde väl er beväpning vara ineffektiv? Eller iaf leda till att buset är beväpnade till tänderna? Notera att jag använder din logik.

 

Om man läser mellan raderna så skriver du att du vill ha en försvarslös befolkning som slöddret på gatorna kan göra vad de vill med och om vi blir misshandlade/våldtagna ska vi bara acceptera situationen och inte göra motstånd av rädsla för att göra förvaren/förövarna arga. Förstår du vilken offermentalitet du försöker inpränta i svenska folket? 

Är det detta ni övrig vill, att vi ska leva eller dö på nåder av buset - som polis och rättsväsendet behandlar med silkesvantar - eller är ni vuxna människor som inte längre vill ha en jävla överförmyndarstat som inte låter vuxna människor ha den mest grundläggande av alla rättigheter; rättigheten till effektivt självförsvar?

 

För övrigt Nisse så kan jag berätta att jag känner flertalet poliser som håller med mig. Dessa anser det vara löjligt att folket inte får beväpna sig med SKJUTVAPEN när det kan ta polisen flera timmar att komma fram till en brottsplats. Om du är polis så borde du rimligtvis ha någon sorts erfarenhet av våld, berätta få för oss hur mycket skada man kan tillfoga en människa på under en minut, ja herregud t.o.m. på en sekund. Förklara då hur ni ska skydda oss om ni inte är där på en sekund. Hur ska ni skydda oss när vi redan ligger på marken med hjärnan utkletad över asfalten sedan en timme bakåt i tiden? Berätta det för oss.


Gäst

#18

2016-02-12 11:03

Alla svenskar borde åtminstone få ha en 357 magnum att försvara sig med . Då hadde kåltrastarna lunghat ner sig . Ha ha


Gäst

#19 Re:

2016-02-12 11:23

#18: -  

 Absolut, men det här är en bra start :)


Gäst

#20

2016-02-12 11:44

för att folket måste kunna försvara sig mot sina förövare

Denna post har tagits bort av ansvarig för petitionen (Visa detaljer)

2016-02-12 12:37


Oscar

#22 Re: Våld föder våld

2016-02-12 13:32

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

Dummaste jag hört Nisse polis. Människor med brottsligt uppsåt beväpnar sig oavsett lagar. Det finns mycket statistik över 120 år som pekar på att restriktivare vapenlagar (dödliga vapen) leder till _mer_ våldsbrott (bortom allt statistiskt tvivel). Gå på vetenskap inte dina känslosvallningar.

Oscar

#23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-12 13:48

#16: Nisse polis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld 

 Jag har för övrigt blivit misshandlad av polisen två gånger utan att begå något brottsligt. Jag var full, men fredlig som en koala och var på väg hem vid ena tillfället, men vakterna på festivalen tycket helt annorlunda (antar att de förväxlat mig med någon annan, men än då). Vid det andra tillfället retade jag polisen (efter första incidenten har man inte så mycket respekt), men ska en uniformerad kunna våldsföra sig på en för att man retas med dem? Blev inkastad i fyllecell och kallad knarkare och allt möjligt, vilket de testade mig för på morgonen, som givetvis visade att jag druckt alkohol. För den som läser in i detta och tror att jag "glömt vissa detaljer" pga berusning, kan jag berätta att många vittnen fanns vid båda tillfällen.

Anmälningarna lades ner utan utredning.

Har vid ett annat tillfälle bevittnat detta hända där två blev misshandlade av polis efter att vakten påstod att de var "våldsamma". Det fanns ett tjugotal vittnen på plats som bevittnat att vakten slagit dem både, bla i knävecken, med batong och de faktiskt inte gjort något (den ena var f.ö. kvällens DJ på stället). Polisen tog enbart vaktens ord, jag började filma med min kamera varefter en av poliserna tog - riktigt hårt - om min hand och skrek åt mig att sluta. Det finns inget laga stöd för det övergreppet på dem eller på min person, vilket jag klargjorde och fortsatte filma - han frustade som en tjur och såg ut som han gick på någon slags knark.

I samtliga fall när jag talar om misshandel här så är det för min del för att min axel efter år fortfarande är trasig, och för de jag bevittnade för att det såg ut som en regelrätt misshandel - utan uniformer på hade de kastats i fängelse av en vettig människa.

För mig är det tydligt att vissa poliser inte är annat än kick-sökare. För övrigt har jag träffat på mångt mycket fler trevliga poliser, men _att polis ska ha monopol på våld är inte implicit det bästa uppenbarligen_. Det verkar främst vara "helgpoliserna" som är rent ut sagt galna och eggar till våldsamheter.

Återigen, när USA nämns, kolla även statistiken enbart för USA och se att det är _övertydligt_ att våldsbrott ökar mer och mer efter striktare vapenlagar införs, och minskar år för år så fort de upplöses.

Fakta och vetenskap är viktigt - inte dina personliga maktbegär - uniform eller icke.

 


Gäst

#24

2016-02-12 17:27

Om vi istället tog bort alla vapen och varje medborgare fick ett bollträ. Så hadde vi ju kunnat banka skiten ur varandra . Fan va kul det hadde varit. Inga fjanreligioner utan bara bank va ball

Pinsamma - rädda - ensliga

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld

2016-02-12 18:54

#23: Oscar - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Våld föder våld 

 Tycker synd om er som verkar så rädda.. Använd knytnävarna för fan om det behövs fega jävlar.

Sverige är tryggt, enda som ökar är det organiserade. Ni är fega som behöver vapen, klena? Pinsamma oavsett. Vilken drömvärld lever ni i? Tror ni verkligen att staten går med på detta när de redan vill dra in vapenlicenser och begränsa riktiga vapen.

Nu får ni fan vakna haha!