Yttrandefrihet och kvinnors rättigheter

Vi är en grupp elever på Borgarskolan i Gävle och tillsammans med Amnesty international har vi ett projekt om mänskliga rättigheter där vi samlar in namn för Yasaman Aryani från Iran. Hon är en 24-årig kvinna som stod upp för alla kvinnors rätt om att bära slöja eller inte. Hon genomförde en manifestation tillsammans med sin mamma där de tog av sig sina slöjor och lyfte frågor om kvinnors fria val. Senare dömdes hon för 16 år fängelse för anstiftan och medhjälp till korruption och prostitution. Tillsammans med Amnesty international vill vi säkerställa att alla kvinnor ska kunna utöva sina rättigheter utan tvång, trakasserier och diskriminering. Vi hoppas att underskrifterna leder till att Yasaman Arayani och hennes mamma ovillkorligt friges tillsammans med alla de andra kvinnorättsförsvarare som gripits.
12_April_Yasaman_Aryani.jpg


Jeanette Nilsson och Leo Lindén    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jeanette Nilsson och Leo Lindén lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )