Vi vill att UL:s buss 119 ska gå till Norrhällby igen

UL:s buss 119 har fått en ny linjesträckning som innebär att sträckan Jälla till Norrhällby blir utan busstrafik. Det innebär att hundratals människor (däribland många barn och ungdomar) som bor i närheten av denna sträckning blir utan kollektivtrafik. Det är för långt att gå eller cykla till Skölsta eller Jälla, särskilt för de som bor i Halmbyboda, där det finns många barnfamiljer och andra i behov av kollektivtrafik, som har förlitat sig på denna busslinje när de flyttade dit.

 

Vårt förslag är att bussen återigen ska gå till Norrhällby men istället för att köra genom Jälla så kan bussen gå raka vägen till Skölsta (alltså genom Vaksala/Årsta istället för genom Jälla) och sedan vidare till Norrhällby som då blir ändhållplats. I Norrhällby finns en bra trevägskorsning som borde kunna breddas till en vändplats för bussen. På så vis skulle Skölsta-borna slippa åka en omväg och vi som bor i närheten av Norrhällby får tillgång till livsnödvändig kollektivtrafik igen. Med vårt förslag kan linjen fortsättningsvis gå genom nya Skölsta först (när bussen kommer från centralen) så att inga boende i Skölsta påverkas.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Sofia Wahlström lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...