Vi som vill ha pendelbåtslinje från Hässelby Villastad - Sthlm City

pendelbåt.JPG

 

Upprop för pendelbåt mellan Hässelby Villastad och Stockholm City!

Landstinget utreder om fler pendelbåtslinjer inom Storstockholms Lokaltrafik, SL. Ett av alternativen är Järfälla - Sockholm City och vi yrkar på att denna linje ska bli verklighet och den även ska ha ett stopp vid nyrenoverade Berghamns Brygga i Hässelby Villastad.

Det finns flera argument för att båten ska stanna till i Hässelby, dels för det är dåliga förbindelser med kommunala medel framförallt från Hässelby Villastad där pendlaren först behöver åka buss 541 till Vällingby, en busslinje som dessutom är i riskzonen för nedläggning, alternativt ta buss 119 till Hässelby Strand. Gröna linjen mellan Hässelby - Odenplan är dessutom den stora förloraren med betydligt färre avgångar när den nya Gula linjen till Arenastaden i Solna blir klar.

Hässelby Villastad är också ett område som expanderar och det är redan nu bilköer inte bara på Bergslagsvägen utan även på Lövstavägen som går genom Hässelby och den kommer inte minska när Växthusvägens förlängning – som ska knyta ihop Hässelby och Järfälla blir klar under 2017.

Ni kan följa oss i vår Facebookgrupp: Vi som vill ha pendelbåtslinje från Berghamns brygga i Hässelby Villastad

Namnunderskrifterna kommer vi lämna till Stockholms läns landsting, SLL för att påvisa intresset och behovet från medborgarna i Hässelby att få pendelbåt till/från Berghamns Brygga.