Vi kräver mer stöd från regeringen!

Hela skönhetsbranschen blöder, alla egenföretagare i Sverige som bidrar till jobb, skola, äldreomsorg genom att betala moms och skatt till staten får inte hjälp i denna pandemi. Hur ska framtiden se ut om fler blir arbetslösa?

Hjälp oss dela denna namninsamling för att få staten att ta mer ansvar och hjälpa företagen. Är du en av Sveriges småföretagare som går på knäna just nu? Skriv under och dela gärna så fler får upp ögonen för detta!

*********************************************

Den 3 november gjorde Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten uttalandet om att striktare riktlinjer skulle gälla i Sverige under andra vågen av Covid-19, han avrådde bland annat från besök hos frisörsalonger. Informationen skrevs även ut på FHM’s hemsida.


Redan ett par dagar efter Tegnells uttalande märker Sveriges frisörer hur verksamheterna börjar påverkas. Avbokningarna avlöser varandra och kunder är oroliga att gå emot de nya restriktionerna. Alla försöker följa riktlinjerna när spridningen nu ökar igen.


Men när vi kontaktar FHM den 5 november meddelar de oss att inga restriktioner för besök hos frisörsalonger finns – frisörerna ska gå till jobbet som vanligt: ”Fortsätt håll öppet med extra säkerhetsåtgärden”


Ett litet uttalande kan stjälpa stora lass. Och för frisörerna, som redan haft en ansträngd ekonomi och försökt anpassa sig efter läget för att kunna fortsätta arbeta, så kom detta som en käftsmäll.


Den svenska frisörbranschen rasar och detta i en mycket snabb takt!
Bland annat på grund av att inga tillräckliga stödpaket tagits fram för frisörerna, och många vittnar nu om verksamheter som riskerar konkurs inom bara veckor.


Folkhälsomyndigheten och regeringens svar till oss är mycket motsägelsefulla:

1. Frisörer ska hålla öppet som vanligt.
2. Sveriges befolkning är rekommenderade att inte besöka oss.
3. Det finns inga restriktioner om att kunder inte ska besöka oss.
4. Det finns inget stöd för oss frisörer att få då restriktioner mot oss saknas. Vi ska hålla öppet som vanligt och ta emot kunder som vill komma till oss.


Skriv under för:
• Vi KRÄVER stödpaket och/eller ersättning för förlorad inkomst till frisörbranschen som påverkats enormt av rådande pandemi. Bland annat på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att avstå från frisörbesök.


Skriv under denna lista om du vill att regeringen ska lyssna till oss och hjälpa till att rädda den svenska frisörbranschen!


/Frisörerna Dorion, Salong Barock & Marielle Ecklund, Balayage Me

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Dorion Karlsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...