Utöka skolsjuts för barn i Behov i Österåker

I österåkers kommun är det i nuläget ca 40 barn som går skola utanför kommungränsen med behov. Kommunen nekar dessa skolksjuts då det anses att man kan "Möta behovet på hemmaplan". 

Föräldrar kan inte börja arbetsträna som många gånger blivit utbrända i sin kamp mot skola och kommun, samtidigt som dom har en ansträngd hemmasituation.

Österåkers kommun anser att det är "Ekonomiskt svårt" att bevilja skolskjuts. Jag anser att kostnaden för alla insatser som förlängs pga att inte bevilja skolksjutsen blir högre! För att inte tala om lidande!

Sedan 2015 har inget nytt ärende i österåkers kommun beviljats. Motion ar lagts om att utöka skolskjutsen men den dras i "sträckbänk". Medborgarförslag har sktivits av underteckand, detta kommer förmodligen också dras i sträckbänk.

Skriv under om du vill se att barnen ska få en fungerande skolgång genom beviljad skolskjuts trots funktionsvariationer!

MVH Johan Agge NPF Gruppen i Österåker (Politikst Obundet anhörignätverk)

NPF Gruppen Österåker på Facebook

http://www.npfgruppenosteraker.se

johan.agge@npfgruppenosteraker.se

Maila vid frågor22688642_10155231090416731_8938190167668153628_n.jpg


Johan Agge NPF gruppen i Österåker    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling


ELLER

Din e-postadress kommer inte att publiceras på vår webbplats. Insamlingens upphovsman kommer dock att se alla upplysningar du lämnar på detta formulär.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Facebook