Upprop: Skriv på! Musiker måste få ersättning för streaming

Lyssna gärna när vi spelar, men hör också vad vi säger:

Musiker måste få ersättning för streaming!

Över 90 procent av all musikkonsumtion består av streaming. Dygnet runt och världen över hörs våra insatser i radion, hemma, i bilen, på tv, på party, i affärer – överallt spelar vi för er.

Men musiker har inte rätt till någon ersättning för all den streaming som idag sker via musiktjänster som Spotify och Apple Music. Den nya tekniken är fantastisk men har försvårat för musiker att försörja sig, trots att musiken har fler lyssnare än någonsin. Det är skevt!  

Nu har EU tagit ställning: Musiker har rätt att få en rimlig ersättning för streaming. Men det är upp till varje enskilt medlemsland att avgöra hur detta ska gå till.  

Vi kräver att Riksdagen inför en så kallad oavvislig (garanterad) ersättningsrätt som inte ska gå att förhandla bort. En sådan rätt finns redan i Spanien och är det enda sättet att garantera att musiker får skäligt betalt för sitt arbete.

För mer information, läs på SAMI:s hemsida här eller läs om Payperformers här.

Namninsamlingen är skapad av Mattias Bylund och Helena Stjernström som är svenska ambassadörer för Payperformers, i samarbete med SAMI.

Saxar2.jpeg


Payperformers Sweden / Mattias Bylund, Helena Stjernström    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Payperformers Sweden / Mattias Bylund, Helena Stjernström lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...