Ge tornväktarna lön!

Tornväktarna har vakat över Ystad sedan åtminstone 1700-talet, förmodligen ännu längre. De nuvarande tornväktarna har jobbat i Mariakyrkan i många år. Sedan mitten på december är tornet stängt för reparation efter att tornväktarna påpekat att arbetsmiljön är osäker.

Tornväktarna är en viktig symbol för Ystad och används som marknadsföring av såväl kommunen som lokala företag. Dessutom gör dem en viktig insats för brandskyddet.

Trots detta vägrar Ystads kommun att ersätta tornväktarna under tiden tornet är stängt. De får nu försöka klara sig utan lön tills tornet öppnar igen.

Om de båda får behålla jobbet det vill säga. Ystads kommun är i konflikt med facket KYDS som representerar en av tornväktarna. Facket menar att tornväktaren har rätt till tillsvidareanställning ("fast anställning") men kommunen hävdar är tornväktaren är timanställd och inte nödvändigtvis får jobba kvar.

Vi som skriver under den här namnlistan vill att:

- Ystads kommun ska betala tornväktarna lön även under tiden tornet är stängt.

- Den tornväktare som vill ska få tillsvidareanställning.

- Tornet ska öppna så fort som möjligt. I dessa osäkra tider vill vi åtminstone få höra det betryggande ljudet av tornväktarnas lur. 


Kulturförvaltningen i Ystads Driftsektion    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Kulturförvaltningen i Ystads Driftsektion lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...