Sveriges Fredsdepartement och fredsminister

PeaceQuest International är en av Sveriges fredsorganisationer som verkar för att Sverige under 2020-talet får en ny institution som ska verka för fredsfrämjande insatser inom landet liksom globalt. Vi arbetar med en rad olika frågor som rörande kärnvapen och för närvarande fokuserar vi extra på förslaget om att Sverige borde ha en fredsministerpost i framtiden.

PQI arbete handlar om en idé som har funnits sedan 1920-talet genom fredspolitiska initiativ som togs i USA efter det första världskriget. Nästan varje suverän stat har en försvarsminister (krigsminister) och försvarsdepartement (militär organisation) men nästan ingen har en fredsorganisation med fredsminister. Även Sverige som har en lång historia av fredsfrämjande insatser som via FN har inte etablerat något som skulle kunna kallas som ett Fredsdepartement. 

Därför är vår initiativ är att Riksdagen med invånarnas stöd ska etablera ett Fredsdepartement med en fredsminister som väljs på mandat vart fjärde år. Fredsdepartement ska bland annat verka för att främja fredlig utveckling i landet som rörande samhällsproblem som brottslighet, identitetskonflikter och miljöförstöring med syfte att främja social harmoni både mellan människor liksom mellan människor och djuren samt naturen. På global nivå ska Fredsdepartement bland annat ansvara för att bidra till FN:s arbete med fredsfrämjande militära och civila insatser, fredsförhandlingar i olika konflikter, utbildning i mänsklig säkerhet liksom etablering av fredsdepartement runt om i världen. 

På det sättet är vår initiativ både lokal och global, både rörande människor och andra varelser, både rörande mjuka och hårda åtgärder som krävs för att världen ska vara en tryggare plats för fler liksom för att mänskligheten ska kunna leva i harmoni och samlevnad.

Vi söker även stöd och råd hos fler angående tanken hur en svensk fredsminister skulle kunna arbeta liksom hur ett svenskt fredsdepartement ska fungera och organiseras. Genom att stödja och bli en del av vår kampanj kan vi tillsammans göra skillnad för freden framåt 2030. 

För mer information, besök vår sida https://fredsminister.nu/  


Vladan Lausevic / PeaceQuest International    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Vladan Lausevic / PeaceQuest International lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...