Stötta i20 discgolf, anlägg rallybanan på annan plats

Umeå kommun har blivit erbjudna och godtagit att agera värd för rally VM från 2022.

Till detta har kommunen beslutat att anlägga en ny rallybana som dels är i nära anslutning till stadskärnan och även är anlagd rakt över I20 discgolf. Den bana som under 2020 var den fjärde mest populära banan i världen, detta räknat endast ur perspektivet "antal rundor registrerade i Udisc".

Om man kliver ur discgolfens perspektiv så är beslutet att ta emot rally VM även emot Extinction Rebellion, Fridays for future, Jordens Vänner och Naturskyddsföreningens åsikter för vad detta kommer göra för kommunens miljöarbete.

Sedan så är även dessa grönytor och den närliggande skogen viktiga för områdets skolor där eleverna får möjlighet att ta del av den viktiga lokala naturen.

Denna namninsamling är i första hand till för att visa hur engagerad discgolf-umeå, -sverige eller i bästa fall -världen, är i att ha kvar detta vitala sportområde.

Jag vill också stryka under med att jag gör detta utan någon koppling till UDGC eller något företag, jag är bara en privatperson som älskar i20 discgolf.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Sam Karlsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...