Stoppa utvisningen av vår eldsjäl João Paulo Souza da Silva!

IMG_20211113_004935.jpgFB_IMG_1636760088940-01.jpegFB_IMG_1636760191024-01.jpegFB_IMG_1636760047542-01.jpegimg_1636761005872-01.jpegFB_IMG_1636760447483-01.jpegFB_IMG_1636760033044.jpgNär corona började sprida sig i Sverige  samlade João Paulo Souza da Silva några vänner på Facebook i en grupp som fick namnet Alla ska få mat. Gruppen skulle samla in pengar för att hjälpa folk som hade förlorat sitt jobb. 

Bara två veckor senare började Alla ska få mat att hjälpa människor i hela Sverige. Vi hjälpte dem med att betala sin hyra eller elräkning, och vi började dela ut matkassar på olika ställen i Stockholm. Vi har hjälpt till med medicin och tandläkare i krissituationer, och en person som blev fast utomlands på grund av corona fick ekonomisk hjälp.

Här i Stockholm lagar vi mat varje vecka sedan april 2020. Det är João som personligen handlar, lagar all mat med hjälp av volontärer, och ser till att den levereras till dem som behöver. Maten delas ut till fattiga pensionärer, arbetssökande, hemlösa och andra människor i svåra situationer. Vi har också startat en ideell förening så att allt ska gå rätt till.

Vi kan inte längre räkna exakt hur många matlådor vi har lagat, ca 150-200 varje vecka, det är många! Och gruppen har hunnit få över 4000 medlemmar och växer varje dag. 

João har också hunnit starta ett företag som samarbetar med föreningen, så att allt överskott ska gå tillbaka till samhällets utsatta.

Denna kärleksfulla person, som efter 7 år i Sverige har fått både familj och många nära vänner, och som brinner för att bidra till detta land, som är landet i hans hjärta, behövs här! Vi behöver honom!

Chocken blev stor när han, efter en nästan 14 timmar lång arbetsdag med matlagning och utdelning av 250 matlådor, kom hem till ett brev från Migrationsverket och ett besked att han måste lämna Sverige om 4 veckor…

 Detta får helt enkelt bara inte ske! Han ska inte behöva lämna familj, 2 barn som blivit som hans egna, alla nära vänner, alla de utsatta personer som han blivit en så stor trygghet för!

Vi protesterar mot Migrationsverkets hjärtlösa utvisning av en människa som brinner för att hjälpa andra, som med sitt engagemang tar en del av det samhällsansvar som tycks ha fallit mellan myndigheternas stolar, och som, utan tanke på egen vinning, lägger så mycket tid och energi på att bidra till ett bättre liv för utsatta i det land han har kommit att betrakta som sitt eget. 

Vi kräver att João Paulo Souza da Silva får stanna i Sverige och fortsätta sitt arbete för utsatta människor i lugn och ro! 

Protesten kommer att överlämnas till Migrationsverket och Magdalena Andersson 


Elisabeth Christina /Alla ska få mat    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Elisabeth Christina /Alla ska få mat lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...