STOPPA UTVISNINGEN AV SJUKSKÖTERSKA!

Mulu var 28 år när hon kom till Sverige 2009 tillsammans med hennes barn som var minderåriga för att leva med sin dåvarande man som har svenskt medborgarskap. Efter cirka ett år skiljde sig Mulu och på grund av att hon var ensamstående utan jobb fick hennes exman ta hand om hennes barn och hon fick leva ensam.

Mulu började sedan etablera sig genom att studera dagtid och jobba nattetid. Hon pluggade till sjuksköterska och fick svensk sjuksköterskelegitimation. Mulu började jobba på Karolinska universitetssjukhus och har jobbat där i 4 år. Under dessa år har Mulu utvecklat specialkompetens som få sjuksköterskor har och på hennes avancerade avdelning är Mulus kompetens mycket viktig. Förutom det är hon mycket arbetsam, lojal och omtyckt av både kollegor och patienter. I samband med att Mulu har fastanställning och boende fick hennes barn äntligen bo med henne.      

Februari 2019 fick Mulu besked om att Migrationsverket har beslutat att utvisa henne.

Här har vi en människa som har kämpat från start och vill inte något annat än att bo kvar med sina barn som nu är vuxna och jobba på Karolinska. Varför utvisar man en person som staten samt hennes barn behöver? Det råder sjuksköterskebrist över hela landet och dessutom närmar vi oss sommaren vilket många gånger innebär minskning av vårdplatser. 

Denna insamling ska skickas till Migrationsverket som ett komplement till överklagan, för vi accepterar inte Migrationsverkets beslut om att utvisa Mulu.

Tack för ert stöd, varje namn räknas!

/Kollegor från avdelning

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Eden Ghebre kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...